World of Warcraft: ha ez igaz, olyan változás vár a játékra, amire még nem volt példa!

Egy BlizzCon-interjúban Holly Longdale arról beszélt, hogy a World of Warcraft esetleg Xbox-ra is megjelenhet, most, hogy a Microsoft-felvásárlás befejeződött…

 

 

Most, hogy a Blizzard Entertainment a Microsoft része lett, sok World of Warcraft-játékost foglalkoztat a kérdés, hogy vajon a Blizzard zászlóshajója valaha is megjelenik-e konzolokra. Holly Longdale executive producer sokat mesélt erről a bizonyos témáról. A WoW egy olyan időszakban jelent meg, amikor az MMO-k elsősorban a PC-s közönségnek készültek. Bár az évek során szinte páratlan sikert aratott, számos versenytársa, például a Final Fantasy 14 azóta lehetőséget biztosított a konzolos játékosok számára, hogy beleássák magukat az MMO-élménybe. A Worldsoul Saga World of Warcrafthoz való bejelentésével a Blizzardnak lehetősége van arra, hogy még szélesebb közönséghez juttassa el a játékot.

Bár a csapat elsősorban a Worldsoul Saga fejlesztésére koncentrál, az Activision Blizzard Microsoft általi felvásárlása már lezárult, és a World of Warcraft Xboxra való megjelenésének lehetősége azóta is egy elefánt a szobában, amivel nem foglalkoznak.

A fejlesztőknek már így is sok dolguk van. Hiszen a The War Within megjelenését 2024 végére tervezik. Fontos megjegyezni, hogy a Blizzard most egyedülálló helyzetben van ahhoz, hogy a WoW-ot a Microsoft konzoljára hozza.

A Final Fantasy 14-nek 2024 elején megjelenik az Xbox-verziója is. A Blizzard valószínűleg pénzt hagy az asztalon, ha nem követi a példáját. A GamesRadarnak adott interjúja során Holly Longdale-t megkérdezték arról, hogy a WoW Xbox verziója szóba került-e már a cégen belül. Erre azt válaszolta: „Természetesen! Igen, állandóan erről beszélünk.”

„Megvan ez a három bővítmény, és nagyon izgatottak vagyunk miattuk. De igen, természetesen. Nagyon őszintétlen lenne azt mondani, hogy mi nem… persze, hogy beszélünk róla. Most már mi vagyunk a Microsoft” – tette hozzá Longdale kuncogva.

Elmagyarázta, hogy a konzolos közönség teljesen más szinten közelíti meg a játékot. A kérdés végül is bonyolultabb, mint amilyennek papíron tűnhet. A Blizzard vezetőjének válasza alapján azonban nagyon valószínű, hogy a WoW valamikor a jövőben megkapja konzolos portját.

A The War Within számos örökzöld funkciót hoz majd a WoW-ba. Amire a játékosok odafigyelhetnek, az a konzolbarát funkciók beépítése lesz. A Shadowlands például a 9.0.1-es patchben natív kontroller-támogatással bővült.

A Cataclysm és a Season of Discovery megjelenésével a World of Warcraft Classicban a Blizzard hajlandóságot mutatott arra, hogy a Warcraft márkát nem lineáris irányba fejlessze. Azt még nem tudni, hogy mennyi időbe telne egy Xbox verzió fejlesztése. Ám Longdale legalább megerősítette, hogy a fejlesztőcsapat egy hullámhosszon van a közönséggel ebben a tekintetben.

Forrás: GamesRadar

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu