Vajon milyen jövő vár a Blizzard-ra a Microsoft uralma alatt…?

A Microsoft-féle felvásárlással a Blizzard Entertainment akár sokkal nagyobb szabadságot is kaphat, mint az Activision-korszakban.

 

 

Mike Ybarra úgy véli, hogy az Activision Blizzard Microsoft-féle felvásárlása után a csapat visszatérhet független gyökereihez. A Blizzard hosszú története során több sikeres korszakot is megélt. A World of Warcraft előtt a vállalat olyan valós idejű stratégiai játékairól volt ismert, mint a StarCraft és a Warcraft 3. Valamint a Diablo 2, amely a modern hack-and-slash műfajt megteremtette. A WoW teljesen új szintre emelte a vállalatot, és közel 20 évvel később a Blizzard zászlóshajó MMO-ja még mindig erős.

Az Activision Blizzard 2008 júliusában alakult a Vivendi Games és az Activision egyesülése nyomán, végül 2013 júliusában a részvények többségének felvásárlásával vált le a Vivendiről.

A következő néhány évben a vállalat pénzügyi növekedést ért el. Ám maga a Blizzard elkezdett eltávolodni az olyan címektől, mint a StarCraft 2. Megjelent a negatív fogadtatású Warlords of Draenor. Lemondtak a Diablo III második bővítményéről, hogy a Diablo-folytatás elkészítésére koncentrálhassanak. Sok rajongó úgy érezte, hogy a Blizzard megfullad a vállalati hierarchiában. A 2021-ben kirobbant perekkel párosulva a vállalatba vetett hit mélypontra került.

„Azt hiszem, ahogyan [Spencer] megközelíti a csapatépítést, a kultúrára összpontosít és lehetővé teszi a kreatív szabadságot, az sokkal inkább független stúdióvá teszi a Blizzardot, mint valaha.”

A felvásárlás befejeztével Mike Ybarra a The Verge-nek adott BlizzCon-interjújában elárulta, hogy szerinte az elkövetkező években egy függetlenebb Blizzard fog kialakulni. Bár Phil Spencer részt vett a BlizzCon 2023-as megnyitóján, a játékosok 2024-ig nem számíthatnak arra, hogy Blizzard-játékokat láthatnak az Xbox Game Passon.

Bár a vállalat számára a szokásos módon zajlik az üzlet, bemutatták, hogy mit tartogat a közeljövő a rajongók számára. A Diablo IV első kiegészítő csomagját (Vessel of Hatred címmel), három új hőst az Overwatch 2-höz, és a World of Warcraft Worldsoul Saga kezdetét. Ez egy ambiciózus történet, amely három bővítményt fog át. Kezdve a The War Withinnel.

A Blizzard sokat tett azért, hogy visszanyerje a közönség bizalmát, különösen azzal, ahogyan a World of Warcraft csapata a Dragonflightot kezelte, de az út még hosszú, és nem mentes a bonyodalmaktól.

Ellentmondások övezték a vállalatot, amikor visszavágták az Overwatch 2 történetkampányát. A Diablo IV pedig a bevezetés utáni gondokba keveredett, amikor belépett az első szezonjába. Végül Mike Ybarra úgy véli, hogy a Blizzardnak sokkal könnyebb dolga lesz a következő években.

Forrás: The Verge

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu