Diablo IV: a Season 3 visszahozhatja a Diablo III egyik legnépszerűbb funkcióját?! [VIDEO]

A Diablo IV következő szezonja még több szórakoztató kiegészítést tartalmaz majd a játékhoz. Többek között egy olyan játékmechanikai funkciót, amely a Diablo III-ban nagyon sikeres volt.

 

 

A Diablo IV nagy bejelentéseket osztott meg a közelmúltban megrendezett BlizzCon 2023 eseményen. Többek között néhány ízelítőt arról, hogy mire számíthatnak a játékosok a dungeon-crawler élményjáték még el nem nevezett harmadik szezonjában. A 2. évad már rengeteg életminőségi fejlesztést hozott. Ezekre játék 2023 júniusi megjelenése óta sokan igényt tartottak. Állítólag még több is készül a jövőre nézve.

A 2. szezon továbbra is új szórakozást is kínál, több végjáték-tartalommal és egy különleges ünnepi Midwinter Blight eseménnyel, mielőtt a játék a 3. szezonba lépne.

Jelenleg a Diablo IV második szezonja, a Season of Blood teljes gőzzel zajlik. Valamikor 2024 január végéig tart. Ekkor veszi át az irányítást a Season 3, amelyet egyesek szeretettel csak a „Narancssárga szöveg szezonjaként” emlegetnek. (Ugyanis a Diablo fejlesztője ügyesen elrejtette a címet.) A játékosok ismét új karaktereket készítenek, hogy megbirkózzanak az új célokkal. A közelgő Season témájáról és küldetéseiről egyelőre nem sokat árultak el. Ám kiderült, hogy egyfajta endgame tartalom érkezik, amely némi hasonlóságot mutat a Diablo III-ban látottakkal.

 

A Gauntlet a Diablo IV Season 3-ban hasonló a Diablo III Challenge Rifts-hez

 

A Diablo III-ban van egy végjáték funkció, a Challenge Rifts. A Challenge Rifts olyan heti tevékenységeket takar, ahol a játékos egy előre meghatározott dungeonba megy be egy megadott karakterrel. Ezt pontosan egy osztályra és képességkészletre terveztek. Bizonyos tárgyakkal rendelkezik, amelyeket nem lehet megváltoztatni. Célja, hogy az összes ellenséget a lehető leggyorsabban legyőzze. A Diablo IV 3. évadában ezt az alapfeltevést továbbfejlesztik egy újonnan bejelentett funkcióval, a The Gauntlet-tel.

A Challenge Rifts-szel ellentétben a The Gauntlet úgy hangzik, hogy a játékosok saját karakterüket vihetik végig a heti kihívásokon, de egyébként nagyon hasonló lesz.

Ez egy speciális heti végjáték-kihívás dungeont fog tartalmazni. Fő célja, hogy a benne lévő összes ellenséget gyorsabban lemészárolja, mint ahogyan azt más játékosok tették. A játékosok az egyes osztályok szerint kategorizált ranglistákon fognak versenyezni a legjobb helyekért. Valamint egyedi ranglistákon a hardcore karakterek vagy a kihívást szólóban megkísérlők számára.

 

Hogyan fog működni a The Gauntlet a Diablo IV Season 3-ban?

 

A The Gauntlet csak akkor érhető el, ha a játékos elérte a 4. világszintet. Ám a karaktereknek nem kell 100-as szintűnek lenniük ahhoz, hogy megpróbálják a dungeont. A The Gauntlet minden egyes dungeonja egy fix magos, nem lineáris dungeon. Ez azt jelenti, hogy a szörnyek típusa és helye, a dungeon térképe és elrendezése, valamint az összes kiegészítő minden játékos számára azonos marad a hét folyamán. A többszöri nekifutás is megengedett. A The Gauntletben nem lesz zsákmány, amit fel lehet venni, amíg az időzítő le nem jár. Így a hangsúly teljesen a gyilkoláson van, nem pedig a tárgyak felszedésén.

A legmagasabb pontszámot elérő játékosok speciális ranglistán lesznek láthatóak, amelyen a legjobb 1000 játékos szerepel, és amely hetente újratöltődik, az egyes hetek legjobb 10 játékosa pedig állandó elismerésben részesül az Ősök Csarnokában.

Az Endgame-tartalmak mindig keresettek az olyan játékoknál, mint a Diablo IV. A The Gauntlet hozzáadása új célt ad a játékosoknak, amit minden héten megpróbálhatnak elérni, miközben tökéletesítik képességeiket a különleges dungeonban. A Challenge Rifts nagyon népszerű formátum volt a Diablo III esetében. A fő panasz az volt, hogy a játékosok nem használhatták saját karaktereiket a próbálkozásokhoz. Most, a The Gauntlet ezt orvosolja. Így a játékosok nem csak a saját karakterüket használhatják, de a játék új ranglistáján megnézhetik, hogyan állnak a többi azonos osztályúval szemben.

Forrás: YouTube

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu