Marvelek: a Morbius óta nem láttunk ilyen pénzügyi katasztrófát egy Marvel-mozi esetében!

MOZI HÍREK – A Marvel Moziverzum (MCU) új Marvel-filmje, a Marvelek a legrosszabb 2. hétvégi visszaesést produkálta a képregényfilmek közül, beleértve a hírhedt Morbiust is…

 

 

A Marvelek példátlan 2. heti visszaesést produkált. A film, amely a 2019-es Marvel kapitány közvetlen folytatása, a Marvel Cinematic Universe 33. alkotása. (Vagyis, izé, a harmadik az 5. fázisban – annak, aki még tudja követni…) A filmben Marvel Kapitány (Brie Larson) ereje összefonódik Ms. Marvel (Iman Vellani) és Monica Rambeau (Teyonah Parris) erejével. Arra kényszerülnek, hogy összefogjanak egy veszélyes új fenyegetés leküzdésére.

A Variety szerint a Marvelek bevételei már a második hétvégén hatalmasat zuhantak.

Miután az egész MCU legalacsonyabb nyitóhétvégéjét hozta össze, most további 10,2 millió dollárt hozott az amerikai jegypénztáraknál, ami elképesztő, 79%-os visszaesést jelent.

Ez a legrosszabb 2. hétvégi visszaesés egy képregényfilm esetében. Még a hírhedt Sony-film, a Morbius 74%-os visszaesésénél is nagyobbat koppant.

 

Hogyan viszonyul a Marvelek az MCU többi részének teljesítményéhez?

 

Bár ez a bevételi eredmény borús, a Marvelek megjelenése egy olyan időszakban történik, amikor az MCU már most is csökkenő hozamokat produkál mind kritikai, mind kereskedelmi szempontból. Igaz, az előző MCU-film, A galaxis őrzői Vol. 3 stabilan teljesített a kasszáknál. Ám az azt megelőző A Hangya és a Darázs: Kvantumánia korábban a franchise legrosszabb 2. hétvégi visszaesését könyvelhette el. Az a cím 69,9%-os visszaesést produkált a jóval szolidabb, 106,1 millió dolláros nyitóhétvégi bevételt követően.

Az azonban, hogy az új film egyszerre a legrosszabb nyitóhétvégét és a legnagyobb 2. hétvégi zuhanást is produkálja, valószínűleg nem jó jel. A bruttó bevételre részben az is hatással volt, hogy a Marvelek szereplőgárdája nem állt rendelkezésre a film népszerűsítésére a bemutatót megelőző időszakban. Utóbbi nagyrészt a 2023-as Screen Actors Guild sztrájk idején zajlott, mivel a színészek a tisztességes fizetésért harcoltak. Más MCU-filmek azonban, amelyeket olyan tényezők befolyásoltak, mint a COVID-19 járvány, sokkal jobb második hétvégi csökkenést produkáltak. Például a 2021-es Fekete özvegy, amely csak 67,8%-kal esett vissza.

A Fekete Özvegyre ráadásul az is hatással volt, hogy egyszerre jelent meg a mozikban és a Premier Access szolgáltatással rendelkező Disney+ streaming szolgáltatáson.

Azt még nem tudni, hogy a Marvelek egyedi eset, vagy előjele annak, ami a jövőben várható. A következő MCU-film a menetrendben a Ryan Reynolds-féle Deadpool 3 folytatása. Ebben visszatér Hugh Jackman Wolverine-je. Nem titkolt célja, hogy az X-Men-filmekért rajongó közönséget a mozikba csábítsa. Azonban más közelgő címek, mint például az új Amerika Kapitány és a Fantastic Four hasonló kihívásokkal szembesülhetnek megjelenésükkor…

Forrás: Variety

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu