Resident Evil 4 Remake: hiába a DLC, még mindig hiányos lehet a játék sztorija?!

A Resident Evil 4 Remake a 2005-ös eredeti merész újragondolását nyújtja. Ám egy darab még mindig hiányzik belőle, a Separate Ways DLC megjelenése után is.

 

 

A Resident Evil 4 Remake az év elején jelent meg, és a rajongóknak a 2005-ös klasszikus teljes újragondolását és a Mercenaries módot kínálja. Annak ellenére, hogy az eredetit minden idők egyik legjobb túlélőhorror-játékának tartják, a remake-nek sikerült felülmúlnia az elvárásokat. Olyan élményt nyújtott, hogy az RE4 Remake-et az év játékának jelölték a Game Awards-on. Szeptemberben jelent meg a Separate Ways, amely ismét felülmúlta az elvárásokat.

Míg a RE4 sztorimódjának, a Mercenariesnek és a Separate Ways DLC-nek a kombinációja kivételes túlélő-horror csomagot nyújt, a veterán rajongók tudják, hogy a kirakósból még mindig hiányzik egy darab, hiszen a 2005-ös eredetiben szerepelt egy másik népszerű mellékmód.

Az RE4 Remake fő kampánya Leon Kennedy-t követi, aki az elnök lányát, Ashley-t próbálja megmenteni. Kalandja során Leon keresztezi útját a Resident Evil 2-ből ismert Ada Wonggal, aki segíti őt, persze saját, titkos indítékból. A Separate Ways DLC részletesebben feltárja ezeket az indítékokat. Így a rajongók egy egyedülálló kampányban megismerhetik a történetnek egy másik oldalát is. Az eredeti GameCube-címben azonban egy másik, a karaktert bemutató mód is szerepelt.

 

Hogy nézett ki ez az Assignment: Ada mód?

 

Az eredeti RE4-ben a fő kampány befejezésével számos játék utáni funkciót lehetett feloldani. Ezek közül a legfontosabb egy nem kanonikus minijáték volt. A címe Assignment: Ada, amelyben a titokzatos hősnő egy saját küldetésen vett részt. A játékosoknak az volt a feladata, hogy Adát a RE4 A rakpartjától a kommunikációs toronyig navigálják. Útközben több Plaga-mintát kell gyűjteniük Albert Wesker számára. Ada a minták megszerzése során számos ellenséggel találkozik. A legjelentősebb a Jack Krauserrel való végső bossharc. Krauser legyőzésével Ada megkapja az utolsó mintát, és megszökik.

 

 

A szinkronszínész, aki a Resident Evil 4 remake-ben Ada Wong hangját adja, deaktiválta az Instagram kommenteket a rajongók vitriolos reakciói után.

 

 

Miközben az Assignment: Ada egy nem kanonikus kaland, az események és az utolsó vágókép a legjobb utalást nyújtja a sorozat jövőjére, mivel Wesker felfedi, hogy jelentős változások jönnek a világban.

A Resident Evil 4 későbbi portjai azonban egy második küldetést is adtak Ada számára, a Separate Ways-t. Ez kanonikus magyarázatot adott Ada cselekedeteire a fő történet során. Valamint konkrét kapcsolatot teremtett Wesker részvételével a Plagák mintájának biztosításában.

 

A Resident Evil 4 remake nem teljes az Assignment: Ada nélkül

 

A Resident Evil modern remake-jei kivételes túlélőhorror-élményt nyújtanak az első végigjátszás során. Ám a játék utáni kihívások és a feloldható elemek azok, amelyek a játékosokat a stáblista leforgása után is lekötik. A Resident Evil franchise a speed-running közösség egyik fő támasza. A rajongók pedig azért küzdenek, hogy a lehető leghatékonyabban teljesítsék az egyes részek kampány- és kihívásmódjait.

Az Assignment: Ada tökéletesen beleillik ebbe a kirakós játékba, mivel a franchise egyik legjobb kombinációját kínálja mindkét elemnek.

Az üzemmód gyakorlatilag azt a feladatot adja a játékosoknak, hogy egy rablást hajtsanak végre, mielőtt elmenekülnek a szigetről. Az RE4 Remake modern rendszerfunkcióival a mód számtalan további céllal és nehézségi beállítással bővíthető.

Az még nem derült ki, hogy a Assignment: Ada valaha is megjelenik-e az RE4 Remake-ben. Ennek ellenére a Resident Evil 4 Remake még legalább egy nagyobb frissítést, egy PSVR2 módot kaphat. A Capcom a frissítéssel további játékmódokkal bővítheti a címet. Bár nem biztos, hogy ez lesz a legnépszerűbb mód, ez is fontos része az eredeti játéknak. Amíg a mód nem érkezik meg a RE4 Remake-be, addig a puzzle egy darabja mindig hiányozni fog…

Forrás: Resident Evil Wiki

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu