Kiderült, miért nem kaphatott folytatást minden idők legjobb Simpson család-videójátéka…

Pedig a megjelenése idején hatalmas sikert aratott a Simpson család világába helyezett GTA-klón, a Simpsons Hit & Run.

 

 

A Simpsons Hit & Run – egy GTA-stílusú felütés, amely valahogy mégis elég jó lett – 2003-ban jelent meg, és komoly kereskedelmi sikert aratott. Sokan őriznek szép emlékeket arról, ahogy balesetveszélyes Homerként tombolnak Springfieldben. Azonban a játéknak sosem született folytatása. Kiderült, hogy majdnem négy újabb Simpson család-játékot is kaptunk…

A MinnMax YouTube-csatornáján található interjúklip szerint ez a kiadó bizarr érdektelenségének köszönhető.

„Simpsonék visszajöttek egy ajánlattal: öt játék X dollárért. Ez egy igazán jó ajánlat volt, de a Vivendi [a kiadó] nemet mondott” – emlékszik vissza John Melchior, a játék executive producere.

Amikor Ben Hanson interjúalany megkérdezte, hogy mi volt ennek a döntésnek a logikája, Melchior csak annyit tudott mondani, hogy „Nem tudom… a [Hit & Run] folytatásához voltak léghajók, voltak repülők, volt sok minden, amivel a Simpson családban is lehetett volna játszani. Ez egy franchise lett volna, semmi kétség, mindenki fejében”.

Néha egy cég azért kaparja el a főnyereményt, mert nem akar rossz lóra tenni. Ám ami zavarba ejtő, hogy több Hit & Run nem igazán lett volna kockázatos. A játékból 2004-ig egymillió, 2007-ig pedig hárommillió példányt adtak el. Minden jel szerint kereskedelmi siker volt. Feltételezve, hogy Melchior és csapata folytatni tudta volna a jó munkát, egy teljes sorozat jól teljesített volna. Csapata annyira magabiztos volt, hogy már a folytatás munkálatai is megkezdődtek. „Nem volt kérdéses, hogy természetesen megcsináljuk”.

 

 

Simpson család / The Simpsons

 

 

Darren Evenson, a játék egyik dizájnere is megjegyzi: „Emlékszem, hogy a csapat egyszerűen megdöbbent, hogy nem folytattuk a folytatást.”

„Ahogy John mondta, ez nem volt egyszerű döntés. Persze, hogy megcsináltuk volna. A csillagok [együtt álltak]… és aztán csak úgy éreztük: huh, azt hiszem, mégsem.”

„Emlékszem a hívásra” – mondja Melchior. „Azt mondták, hogy ‘úgy döntöttünk, hogy passzolunk’, én pedig azt mondtam: Melyik játékon?” „A Simpson család licencén.” Emlékszik, hogy Steven Bersch, aki akkoriban a Fox Interactive elnöke volt, hasonlóan zavarban volt. „Azt mondta: ‘Nem értem, ezüsttálcán adtam neked, miért nem mondasz igent, és miért nem csinálod meg ezeket a játékokat?’ Nagyon bizarr döntés volt, sosem fogom megérteni.”. A legtöbb ember a produkciós szinten soha nem értette meg.”

Az, hogy egy játék nem kap folytatást, nem éppen újdonság. Ám az ritka, hogy maga a stúdió sem tudja, miért. Általában a pénzproblémákra, a rossz menedzsmentre, a túlzott ambíciókra lehet mutogatni. Azonban tényleg úgy tűnik, hogy a Vivendit egyszerűen nem érdekelte az aranytojást tojó tyúk.

Forrás: YouTube

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu