Jól vigyázz az EA-játékokkal, mert a banhammer mostanában könnyen lecsap!

Egy Apex Legends játékost a jelek szerint örökre kitiltották az EA játékaiból, mert azt írta, hogy „stfu”…

 

 

Egy Apex Legends játékos esete vitát váltott ki, miután megosztotta az EA üzenetét, miszerint az összes játékukról végleg letiltották. Ezt egy chat-üzenet okozta, amelyet az Electronic Arts úgy ítélt meg, hogy az sérti a zaklatási szabályokat.

November 19-én egy Reddit-posztban THEVAN3D felhasználó megosztotta a kitiltási üzenetét, amelyen látható, hogy az EA végleges fióktilalmat rendelt el, miután kiderült, hogy az Apex Legendsben a chatben „stfu”-t írt.

Ez az angol „shut the f*ck up”, vagyis kb. a „fogd be a pofád!” rövidítése.

Az üzenet így szólt: „Ezt zaklatásnak tekintjük. Többé nem játszhatsz EA játékokkal ezen a fiókon”. A poszt gyorsan elterjedt, hamarosan más subredditekben és a közösségi médiában is megosztották. A játékos megerősítette, hogy a tiltás azt jelentette, hogy nem tudott hozzáférni az Electronic Arts alkalmazáshoz, így az összes többi játéka játszhatatlanná vált.

 

Az EA örökös tiltást ad ki Apex chat-üzenetek miatt?!

 

Ahogy a poszt terjedt, mások is megosztották hasonló tapasztalataikat. Azonban világossá vált, hogy ez a végleges tiltás az előzőleg felhalmozott több ideiglenes tiltás eredménye volt. Bár THEVAN3D azt állítja, hogy korábban csak egy kitiltást kapott, szintén chat-üzenetek miatt, mások azt állították, hogy ez egy háromcsapásos rendszer volt.

Egy másik játékos azt is elárulta, hogy az összes EA-játékból ugyanazt az állandó eltiltást kapta, miután a játék chatjében azt írta, hogy „Mfs trash”. Ő azonban megerősítette, hogy ez volt a harmadik ilyen üzenetküldő csapásuk. THEVAN3D azonban azt állítja, hogy ez csak a második kitiltása volt. Az előző egy ideiglenes felfüggesztés volt, mert „xtfu”-t írt. Oké, akkor is „stfu”-t akart írni, csak nem sikerült neki…

Az EA minden játékostól megköveteli, hogy elfogadja a „pozitív játék chartáját”, amely lényegében a tiszteletet, a csalást, a nem megfelelő tartalmakat és a törvényt szabályozza.

Az Electronic Arts valóban kijelenti, hogy e szabályok megszegése „a fiókod korlátozásához” vagy akár „bizonyos vagy az összes EA-szolgáltatáshoz való hozzáférésed megvonásához” vezethet.

De sok játékos úgy érzi, hogy egy ilyen, az összes játékra kiterjedő tiltás túl szigorú az olyan üzenetekhez, mint az „stfu” vagy az „mfs trash”. Az egyik játékos azt mondta: „valakit kitiltani azért, mert azt mondja, hogy „stfu”, k*rvára nevetséges. Az Apex közösség puhány”. Egy másik így érvelt: „Az „stfu”-t mondani azonban nem zaklatás”. Nos, az Electronic Arts nyilvánvalóan nem ért egyet.

A kitiltott játékos az EA ügyfélszolgálatához fordult, hogy fellebbezzen. Ám egyszerű választ kapott: „Miután alaposan kivizsgáltuk a fiókját és az aggodalmát, úgy találtuk, hogy a fiókját helyesen kezelték, és nem fogjuk eltávolítani ezt a szankciót a fiókjáról.”

Forrás: Reddit, Twitter

Do other game platforms also ban you for saying „stfu” in online chat? Or is it just EA that’s so sensitive?
byu/THEVAN3D inpcmasterrace

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu