A GTA V színésze a zaklatás egy különösen csúnya változatának lett az áldozata!

A GTA V Ned Luke-jára egy „vicces kedvű” illető ráhívta a rendőröket, miközben éppen a játékot streamelte a Twitch-en…

 

 

A Grand Theft Auto V színészét, Ned Luke-ot zaklatták egy Twitch-stream alatt, miközben a Rockstar címével játszott. Luke alakítja Michael De Santa-t, a GTA V három főszereplőjének egyikét. Online jelenlétével továbbra is kapcsolatban áll a játék közösségével.

Annak ellenére, hogy már egy ideje probléma, a „swatting” – vagyis, amikor egy ál-vészhívás keretében valakinek a házához tudta nélkül riasztják a hatóságokat – továbbra is olyan probléma, amellyel az online streamelőknek sajnos meg kell küzdeniük.

A hatóságok egyre jobban odafigyelnek a problémára. A büntetések is szigorodtak azok számára, akik részt vesznek benne. Ám sajnos ez egy túlságosan gyakori eset. Néhány hónappal ezelőtt Adin Rosst a Kick élő adása közben swattingolták, ami azt mutatja, hogy bármilyen ismert alkotók áldozatul eshetnek. A legrosszabb esetben ez a fajta zaklatás akár halálos áldozatokkal is járhat. (Igen, már történt ilyen.) Komolyan megrázhatja az áldozatokat, és a bűncselekmény anonimitása miatt a hatóságok számára olyan nehéz kezelni.

A Ned Luke Grand Theft Auto V Twitch-streamjéről készült felvételen az látható, amint szünetet tart, hogy fogadjon egy telefonhívást, látszólag valakitől a házán belül. Egy rövid telefonálást követően gyorsan lekapcsol. Pontosan elmagyarázza, hogy miért kell ilyen rövid időn belül befejeznie a streamet. Mindent összevetve Luke megőrizte hidegvérét, miközben tájékoztatják arról, hogy mi történik máshol az otthonában.

Szerencsére úgy tűnik, hogy a helyzetet végül úgy oldották meg, hogy senkinek sem esett baja. Annak ellenére, hogy az érintettek számára kolosszális idő- és erőforrás-pazarlás volt. Luke végül egyetlen vállrándító emojit tweetelt ki, jelezve a helyzet miatti frusztrációját.

Amióta csatlakozott a Twitchhez, öröm volt látni, ahogy káoszt okoz Los Santosban, és felfedezi a Grand Theft Auto V térképének minden területét. Remélhetőleg ez a tapasztalat nem elég ahhoz, hogy ilyen hamar, az első kezdetek után eltávolodjon a streameléstől.

Azt még nem tudni, hogy Ned Luke visszatér-e Michael De Santa szerepében a közelgő Grand Theft Auto V-ban. Online mindig is kapcsolatban állt a rajongókkal. Ám kétségtelen, hogy a GTA VI leleplezésével, ami már csak a sarkon van, felerősítette a jelenlétét. Lehet, hogy véletlen egybeesésről van szó, és mivel a trailer decemberben érkezik, a játékosoknak már nem kell sokat várniuk, amíg biztosat tudnak. Nem ez lenne azonban az első alkalom. Franklin szinkronszínésze, Shawn Fonteno 2021-ben újra eljátszotta szerepét a Grand The Theft Auto Online The Contract című bővítményében.

Forrás: X (1, 2)

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu