Újabb Disney-produkció bukott meg a kasszáknál már a premier-hétvégéjén?!

MOZI HÍREK – A Disney századik animációs filmje, a Kívánság (Wish) csalódást okozott a mozikban a nyitóhétvégén. Így a stúdiónak újabb elbukott Hálaadással kell számolnia…

 

 

A Kívánság (Wish) a Disney második csalódást keltő Hálaadás-ünnepi premierje zsinórban. Az új animációs film, amely a cég ikonikus kívánságcsillagának eredettörténeteként funkcionál, az egyetlen animációs film, amelyet a századik születésnapját ünneplő Walt Disney Animation Studios 2023-ban kiad. Az év azonban eddig meglepő kudarcok sorát hozta a cég számára. Az új Indiana Jones nagyjából 100 millió dollárt veszített, A kísértetkastély nem hozta vissza 150 millió dolláros költségvetését, a Marvelek pedig a teljes Marvel Moziverzum legalacsonyabb nyitóhétvégéjét produkálta.

Az első jelentések szerint a Wish box office-adatok alapján folytatja a Disney 2023-as, lehangoló tendenciáját. Jelenleg 32 és 33 millió dollár közötti 5 napos összbevételt jósolnak neki. Azt még korai lenne megmondani, hogy a hétvége második helyét foglalja el a Ridley Scott-féle Napóleon előtt. Ám ez a bruttó bevétel ettől függetlenül erősen elmarad az eredeti 45-50 millió dolláros előrejelzésektől.

Ez egyben a Disney második csalódást okozó hálaadását is jelenti egymás után, miután a Fura világ (Strange World) 2022-ben megbukott a mozikban.

 

Ki tud-e lábalni a Disney a pénzügyi bukás-szériából?

 

Nem minden 2023-ban bemutatott Disney-film volt csúfos kudarc. Sőt, a Guardians of the Galaxy Vol. 3. című MCU-filmjük egészen jól teljesített. 845,5 millió dollárt keresett világszerte. A Pixar filmje, az Elemi (Elemental) szintén több mint kétszeresére növelte 200 millió dolláros gyártási költségvetését. Mivel azonban a Wish kiadása alulmaradt a kasszáknál, és bebizonyította, hogy még egy olyan Disney-alapdarab, mint egy hercegnős musical is megbicsaklik, a Disney-nek szüksége van egy erős 2024-re, hogy behozza az idei veszteségeit.

A Disney jövőre megjelenő filmjeinek mennyiségét már most komolyan befolyásolta a 2023-as színészsztrájk. Ez végül 118 napig tartott. Miközben az előadók, köztük a Wish szereplői a tisztességes fizetésért harcoltak, tartózkodtak a sztrájkkal érintett produkciókban való szerepléstől vagy azok reklámozásától. Ez a Disney számos tervezett 2024-es filmjének megjelenési dátumának csúszásához vezetett. Köztük a Hófehérke, a következő Amerika kapitány és a Pixar Elio című filmje.

Azonban a 2024-re továbbra is tervezett címek közül jó néhány olyan erős, meglévő IP-khez kötődik, amelyek segíthetnek a vállalat általános bevételi kilátásainak növelésében.

A többi MCU-film, amelyek megjelenési dátumát elhalasztották, többek között a Penge, a Thunderbolts és a Deadpool 3. Miután a Searchlight Pictures kiadásában decemberben érkezik a Poor Things és a All of Us Strangers; őket követi az előzményfilm, a The First Omen 2024. áprilisában. A horror az elmúlt években nagyrészt erős tömegeket vonzott. Így ez a cím potenciálisan elindíthatja a sikeres IP-projektek sorozatát. Az év hátralévő részében olyan címeket láthatunk, mint A majmok bolygója: Királysága, Inside Out 2, Deadpool 3, Alien: Romulus és Mufasa: Az oroszlánkirály. Ezek esélyesek arra, hogy jól teljesítsenek, és legalább részben helyreállítsák a Disney pénzügyeit.

Forrás: BBC

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu