Bajban lehet a Silent Hill 2 remake? A Bloober Team nyilatkozott!

A fejlesztő Bloober Team furcsa bejelentést tett a Silent Hill 2 népszerű horror-klasszikus közelgő remake-jének státuszával kapcsolatban…

 

 

A Bloober Team, a régóta várt Silent Hill 2 remake-en dolgozó stúdió a Twitteren jelentette be, hogy a játék fejlesztése zökkenőmentesen halad. Ám a rajongóknak még várniuk kell a kiadó Konamira, hogy a hivatalos megjelenési dátumot nyilvánosságra hozzák. A közelgő remake hosszú évek óta az első rész lesz a közkedvelt Silent Hill franchise-ban. Ennek megfelelően a tavalyi bejelentés óta nagy felhajtást váltott ki.

A Konami 2022 októberében hozta nyilvánosságra szándékát, hogy felújítja a Silent Hill 2-t, amelyet sokan a sorozat legjobb bejegyzésének tartanak, ugyanakkor bejelentette a franchise egy teljesen új játékának terveit, a Silent Hill f-t.

A nagy bejelentések óta eltelt egy évben azonban gyanúsan nagy volt a csend. Habár a játék megjelenési dátumáról több pletyka is felröppent az elmúlt év során, hivatalosan még semmit sem erősítettek meg.

A Bloober Team a stúdió hivatalos Twitter-fiókján közzétett bejegyzésében igyekezett megnyugtatni a rajongókat. A játék még mindig úton van. A közlemény azt állítja, hogy a remake fejlesztése „zökkenőmentesen és az ütemtervünknek megfelelően halad”. Ám nem utal arra, hogy mikor jelenik meg a játék. Ehelyett „egy kicsit több türelmet” kér a rajongóktól. Ez a megnyugtató(?) nyilatkozat kissé ellentmond a Bloober Team korábbi állításának. Az ugyanis úgy szólt, hogy a remake már márciusban közel állt a befejezéshez. Ám a színfalak mögött számos tényező magyarázhatja ezt a látszólagos ellentmondást.

A poszt alapján úgy tűnik, hogy a Bloober Team nem tud további részleteket megosztani, arra utalva, hogy a rajongók többet fognak megtudni a játékról, „amint a Konami, mint a játék kiadója, több információt oszt meg”.

Az az elképzelés, hogy a Konami és marketing partnerei tartják a kezükben a gyeplőt, amikor a játék bejelentéséről van szó, összhangban van a Bloober Team korábbi nyilatkozataival a témával kapcsolatban. Ez arra utal, hogy a rajongóknak várniuk kell a Konamira. Ők fogják felfedni a remake megjelenési dátumát. Tekintettel a Konami által jelenleg fejlesztett Silent Hill-projektek széles skálájára, a vállalat valószínűleg gondosan megtervezi a franchise marketingstratégiáját.

A Silent Hill franchise rajongói, akik már nagyon várják az információkat a remake-ről, valószínűleg csalódni fognak a Bloober Team homályos bejelentése miatt. Az elmúlt hónapokban rengeteg pletyka és kiszivárgás bukkant fel az interneten a játékról. Azonban a Konami nagyon kevés hivatalos információt adott ki a projektről. A Bloober Team mostani nyilatkozata arra utalhat, hogy a stúdiónak olyan hírei vannak, amelyeket nem oszthatnak meg. Ameddig a Konami nem tesz bejelentést így vagy úgy, ez a lehetőség a spekulációk birodalmában marad.

Forrás: X

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu