Rejtélyes tragédia az Élősködők film csillaga, Li Szun-kjun halála: vajon öngyilkosságról vagy más sötét titokról van szó?

MOZI HÍREK – A dél-koreai sztárszínész, Li Szun-kjun, az Oscar-díjas Élősködők filmből, 48 éves korában tragikus körülmények között hunyt el. A színész holttestére egy autóban találtak rá Szöul egyik parkjában, öngyilkosságra utaló jelekkel. Li halála előtt intenzív nyomozás alatt állt drogfogyasztási vádak miatt, ami Dél-Koreában súlyos bűncselekménynek számít. Számos híreség került már a drogellenes kormányzati fellépés célkeresztjébe, és Li esetében is komoly nyomás alatt állt, miután állítása szerint tudtán kívül fogyasztott tiltott szereket.

 

Li Szun-kjun, akit leginkább az Oscar-díjas Élősködők filmjében nyújtott alakításával ismerhetünk, 48 éves korában hunyt el, feltehetően öngyilkosság következtében, egy Szöul központjában található parkban. A színész halálát megelőzően intenzív rendőrségi nyomozás alatt állt drogfogyasztási vádak miatt. Dél-Koreában a drogfogyasztás súlyosan büntetett, és Li ügye nagy nyilvánosságot kapott a média részéről.

A nyomozás során Li Szun-kjunt több alkalommal is kihallgatták a rendőrségen, az utolsó kihallgatás akár 19 órán keresztül is tartott. A színész azt állította, hogy egy szöuli bárban dolgozó hostess által nyújtott, állítólagosan alvássegítőként szolgáló szerek valójában tiltott drogok voltak, amelyeket tudta nélkül fogyasztott el. Ez a vád azonban súlyos következményekkel járt, hiszen a színész karrierjét veszélybe sodorta, és több televíziós és kereskedelmi projektből is kizárták emiatt.

Li Szun-kjun pályafutása során számos elismert filmben és televíziós sorozatban szerepelt. A közönség világszerte a Parasite film gazdag, ám felületes családfőjeként ismerte meg, ami meghozta számára a nemzetközi hírnevet. Ezen kívül többek között a „Helpless” című thrillert és a „My Mister” című díjnyertes TV-sorozatot is említhetjük. Li felesége, Jeon Hye-jin szintén díjnyertes színésznő, a pár két gyermeket nevelt együtt.

A színész halála nagy megdöbbenést okozott a dél-koreai és a nemzetközi közösségben, és az eset ismét reflektorfénybe helyezte Dél-Korea szigorú drogtörvényeit és a hírességekkel szembeni bánásmódot.

Források: Al Jazeera​​, Heavy​​, és Reuters​​.

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu