Arnold Schwarzenegger elárulta, melyik bukott sztárt szánták eredetileg a Terminátor címszerepére! [VIDEO]

MOZI HÍREK – Persze a Terminátor akkor is egészen más lett volna, ha Arnold Schwarzenegger kapta volna Kyle Reese szerepét…

 

 

Arnold Schwarzenegger elárulta, hogy majdnem nem ő játszotta a Terminátort James Cameron 1984-es filmjében. A 76 éves akciófilmes ikon a Smartless podcastben megosztotta a történetet, hogy eredetileg Kyle Reese-t szerette volna játszani a filmben. Sőt, egy egészen más színész volt a sorban a jövőből érkező gép szerepére!

Miközben karrierje számos aspektusáról beszélt, Schwarzenegger kitért egy olyan történetre, amelyet már korábban is érintett, hogy az ex-NFL-sztárból lett hollywoodi színész, OJ Simpson eredetileg azt a szerepet kapta volna, amely az osztrák testépítőt megasztárrá tette.

Simpson később a Csupasz pisztoly-filmekben Norberg komikus szerepéről vált ismertté. Ám igazán az 1995-ös perben bekövetkezett bukásáról ismert. A büntető eljárásban felmentették volt felesége, Nicole és barátja, Ron Goldman meggyilkolásának vádja alól. Ám a színészt később egy polgári perben felelősnek találták a halálukért.

A podcast során Schwarzenegger kifejtette:

„Azt hiszem, OJ Simpson szereposztásban volt, még nem írták alá a szerződést, de a Terminátor szerepére már castingolták. Szóval Cameron megpróbált rábeszélni, hogy játsszam el a Terminátort, én pedig azt mondtam, hogy >>Nem, én Reese-t akarom játszani.<< Erre ő: >>Nem, te megérted a Terminátort. Arról beszélsz, hogy úgy kell járnia és forgatnia a fejét, mint egy gépnek. Pontosan ezt kell tennie.<< Mindegy, rábeszélt.”

Az egykori kaliforniai kormányzó szerint Simpson lelkesedése miatt végül elvesztette a szerepet. Schwarzenegger lélektelen gyilkológépet játszó képessége tökéletes volt az ikonikus szerephez, amelyet több mint három évtizeden át játszott.

 

A Terminátor-franchise-t Arnold Schwarzenegger tette igazán sikeressé

 

Bár a hollywoodi filmek történetében számos „mi lett volna, ha” szereposztási pillanatot találunk, nehéz elképzelni, hogy a Terminátor-franchise akkora siker lett volna, mint amekkorát elért, ha Arnold Schwarzenegger szinte gépiesen alakította volna a T-800-as fémes szívét.

Az ötlet, hogy valaki, mint OJ Simpson elvállalja ezt a szerepet, és Schwarzenegger helyette Kyle Reese szerepét kapja, úgy hangzik, mint valami, ami simán megölhette volna a filmet, mielőtt esélye lett volna arra, hogy minden idők egyik legjobb filmes folytatását hozza létre…

Végül is ez az oka annak, hogy James Cameront Hollywood egyik legnagyobb rendezőjeként tartják számon. Képes a megfelelő szereposztást, a megfelelő forgatókönyvet és az apró részletekre való érzékeny szemét összeállítani. Ennek köszönhetően három helyet is elfoglalt a legnagyobb bevételt hozó filmek top ötös listáján.

Bár Schwarzenegger és Simpson karrierje nem különbözhetett volna jobban egymástól, de hogy a Terminátor szereposztásának megváltoztatása más pályára állította volna-e mindkettőjüket, azt már sosem fogjuk megtudni. A sci-fi franchise esetében azonban nehéz elképzelni, hogyan lehetett volna nagyobb sikere Schwarzenegger nélkül.

A Terminátor-franchise filmjei egyes területeken a Maxon és a Netflixen is streamelhetőek. Eközben a Netflix jelenleg arra készül, hogy 2024-ben egy anime Terminátor-sorozatot szabadítson a világra…

Forrás: YouTube

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."