Döbbenetes botrány egy videójátékban, amelyet emberkereskedelem vádjával illettek!

A Palworld, egy frissen piacra dobott videojáték, azonnal nagy port kavart a Steam közösségében, mivel vádak érték digitális emberkereskedelem miatt. A játék, amely a Pokémonok világára emlékeztet, egy többszereplős építős túlélő játék. Bár a játék karakterei a híres franchise-ra hasonlítanak, a botrányt a játékon belüli emberek eladása és fogva tartása okozta.

 

Gyakran találkozni olyan játékokkal, amelyek váratlanul hatalmas népszerűségre tesznek szert. A Palworld is ilyen, egy túlélő és építkező játék, amit csoportosan is lehet játszani. A játékosok egy kis gömbbe csalogathatják a ‘palok’ nevű lényeket, amiket aztán építkezésre, szaporításra, munkára vagy harcra használhatnak. Egyesek szerint a játékban a karakterek fogva tartása és eladása emlékeztet a valós emberkereskedelemre, ami komoly felháborodást keltett.

Egy Coney nevű streamer mutatta be videókon keresztül, hogy a Palworld játékban az emberi karakterek is fogva tarthatóak és eladhatóak. A játékban a különböző lények mellett az emberek is ‘palokká’ válnak, amiket ugyanúgy lehet befogni és felhasználni, mint a Pokémon játékokban. Egy cenzúrázott animációban a streamer avatára feldolgoz egy elkapott embert, ami sokak szerint a kannibalizmusra és rabszolgaságra utal a játékban. A közösségi médián sok felhasználó felháborodottan reagált, többen az emberkereskedelem dicséretének tekintik a játékban történő emberek eladását és fogva tartását.

Néhány játékos és tartalomgyártó, mint Jacob Skraw, kiemelte, hogy a Palworld lehetőséget ad az emberek fogva tartására és kereskedelmére, amit a játék világában illegálisnak és tabúnak ábrázolnak. Ez a téma vitákat váltott ki a játékosközösségben, és sokak szerint emlékezetes pillanatot jelent a játéktörténelemben.

Az amerikai IGN megjegyezte, hogy a játékban az emberek munkára fogása nem hatékony, viszont a vita a játékban megjelenő emberkereskedelem és az emberek leölése körül forog. Mindezek ellenére a Palworld továbbra is népszerű a Steam-en, ahol a második legtöbbet játszott játékként szerepel, több mint kétmillió eladott példánnyal a megjelenés első 24 órájában, és a korai hozzáférés ellenére is pozitív értékeléseket kap.

Forrás: IGN

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu