Sötét fellegek gyülekeznek az új MCU-s Penge film egén?! A rajongók nyugtalanok

MOZI HÍREK – Kiszivároghattak a Penge MCU-film cselekményének részletei. Jó néhány Marvel-rajongó aggódik, hogy Mahershala Ali filmje egy bizonyos Marvel Studios-trendet folytat…

 

 

A Penge MCU-film cselekményének részletei kiszivároghattak az interneten. Néhány rajongó már most aggódik a Mahershala Ali-film egyik állítólagos eleme miatt.

A Penge MCU rebootja végre a láthatáron van! Ez az ikonikus vámpírvadász belépését jelenti a Marvel Moziverzumba. A Marvel Studios célja, hogy újragondolja a karaktert. A többszörös Oscar-díjas Ali pedig megerősítette, hogy a főszerepet alakítja. Yann Demange rendezi a filmet, Kevin Feige, a Marvel Studios elnöke pedig a producer. Így a Penge MCU debütálása az ötödik fázisban nagy siker lehet. A rebootról azonban egyelőre kevés a konkrét részlet.

Ám Daniel RPK Patreon-bejegyzése szerint az új Penge az eredeti filmekhez hasonlóan R-besorolású lesz, és egy korhű darab: a cselekmény a gonosz Lilith körül forog, aki Penge lányának vérére pályázik, hogy létrehozza a nappali vérszívók seregét.

A fegyvere állítólag a természetfeletti „Ébenfa Penge” lesz. Ezek a pletykált részletek némi képet adnak a film hangvételéről és a történet irányáról. Persze a Marvel Studios nem erősítette meg őket.

A Louis_DCVN nevű felhasználó Reddit-posztjában néhány rajongó növekvő aggodalmát és kritikáját fejezi ki azzal kapcsolatban, hogy Penge látszólag folytatja azt a nyilvánvaló trendet, hogy sok eredeti MCU-hőst fiatalabb, gyakran női hősök váltanak fel vagy követnek. A közelmúltban említett példák közé tartozik Clint Barton, aki Hailee Steinfeld Kate Bishopját képezte ki, hogy átvegye a Sólyomszem köpenyét a Disney Plus sorozatban. Aztán Riri Williams, aki feltalálta saját fejlett páncélját, hogy Vasember nyomdokaiba lépjen Vasszívként. Letitia Wright technológiai zsenije, Shuri, aki Chadwick Boseman tragikus, valós életben bekövetkezett halála után átvette a Fekete Párduc szerepét. Még Scott Lang lánya, Cassie is megmutatta méretváltoztató képességeit a legutóbbi Hangya és Darázs-filmben. Egy napon nyilván az apja utódjaként lép majd az új generációs Hangya helyébe.

Abban nincs újdonság – és önmagában kivetnivaló sem – , hogy karakterek időnként átadják a stafétabotot másnak.

Néha jól működhet a friss megközelítés is. Ám a rajongók aggodalmainak is van némi jogos súlya. A túltelítődés veszélye áll fenn, ha túlságosan nagyvonalúan alkalmazzák ezt a technikát a már ismert hősökre, akikhez a közönség kötődik. Penge nagy MCU-belépésénél a karakternek meg kell húznia azt a kényes vonalat, hogy izgalmasnak és újnak tűnjön. Ugyanakkor elég hűséges és hiteles legyen ahhoz a lényeghez, ami évtizedek óta annyira szeretik őt a rajongók. A kivitelezéstől függően lehet hatalmas siker, de csúfos kudarc is.

A film a tervek szerint 2025. november 7-én debütál a mozikban.

Forrás: Patreon, Reddit

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu