Minden korábbinál ütősebb PlayStation kézikonzolon dolgozhat a Sony?! [VIDEO]

TECH HÍREK – Egy friss pletyka szerint a Sony egy vadonatúj PlayStation kézikonzolon dolgozhat, amit nem a régi klasszikusok ihlettek…

 

 

Felröppent a pletyka, miszerint a Sony egy új PlayStation kézi játékeszközön dolgozhat. A Sony első kézi játékrendszere a PlayStation Portable volt. Habár az eladások tekintetében nem tudta megelőzni a Nintendo DS-t, mégis elég sikeres volt. A Sony PSP-t 2012-ben a PlayStation Vita követte, de sajnos a Sony második kézi játékrendszere elődjéhez képest megbukott. A PS Vita jelentős teljesítménnyel és néhány minőségi játékkal büszkélkedhetett, de az eladásai töredéke voltak a PSP-ének.

Sokan azt feltételezték, hogy a Sony a PS Vita megszűnésével kimarad a kézi játékpiacról, és ez eddig így is volt, de egy neves kiszivárogtató szerint a játékóriás egy új kézikonzolt tervezhet.

A népszerű YouTuber Moore’s Law is Dead közzétett egy videót, amelyben azt állítja, hogy a japán vállalat egy új kézi játékrendszeren dolgozik. A videó szerint a PlayStation már fizetett az AMD-nek a készülék gyártásáért. Ám a fejlesztés még nagyon korai stádiumban van. Lehet, hogy valójában nem is fog megvalósulni. A találgatások szerint az eszközön potenciálisan PS4-játékok, sőt talán még PS5-ös játékok is futhatnak, amelyek kapnak egy speciális patchet. Inkább egy Steam Deckhez, mint valami PSP-hez vagy PS Vitához hasonlóhoz hasonlóan működhet, így a Sony-nak nem kell kifejezetten az új eszközre gyártania játékokat.

 

Az új Sony PlayStation kézi eszköz fejlesztés logikusnak tűnne

 

A Sony már megkísérelte, hogy a PlayStation játékosoknak lehetőséget adjon a PS4 és PS5 játékok kézi konzolon való lejátszására. A PlayStation Portal nevű eszköz a streaminget használja, hogy a PS-játékosok legalább némi hordozhatóságot biztosítsanak a PS4-es és PS5-ös könyvtáruk eléréséhez. Ennek azonban van néhány nyilvánvaló hátránya, amit egy dedikált, Steam Deck-szerű kéziszámítógép megoldhatna.

Bár egyesek csalódottak lehetnek, hogy a Sony új handheldje, ha létezik, nem feltétlenül fog exkluzív játékokat tartalmazni, de ez megfelel a legújabb iparági trendeknek – gyakorlatilag ez lenne a PlayStation válasza a Nintendo Switchre és a Valve Steam Deckjére.

Az idő majd eldönti, hogy a pletykált kézi PlayStation-konzol valós-e vagy sem. Ám a lépésnek sok értelme lenne. A PlayStation Portal már most is elég népszerűnek bizonyult, így bizonyítottan van igény a modern PlayStation-játékok kézi eszközön való lejátszására. Egy ilyen eszköz nem korlátozná a Sony-t abban sem, hogy folytassa a PlayStation 6 fejlesztését. Utóbbi feltehetően egy hagyományos otthoni konzol lesz, és az ehhez kapcsolódó teljesítményt nyújtja majd.

Forrás: YouTube

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu