Ki lesz Pókember új mentora és milyen sors várhat a karakterre a következő MCU-filmben?

MOZI HÍREK – Egy új MCU-elmélet szerint Matt Mudock Daredevilje tökéletes helyzetben van, hogy a No Way Home nyomán Pókember legjobb mentora legyen…

 

 

Egy új MCU-elmélet szerint Daredevil tökéletes mentorrá válhat Peter Parker számára a Pókember 4-ben. Mivel a pletykák és a remények továbbra is fennállnak, hogy a közelgő Spidy-film földhözragadtabb lesz, és inkább az utcai szemszögből fog nézni, a Pókember és Daredevil összefogásának lenne értelme. Különösen azok után, hogy Matt Murdock Peter ügyvédjeként szolgált a No Way Home-ban.

Ugyanakkor Daredevil is tökéletes helyzetben van ahhoz, hogy segítsen Peter Parkernek abban, ami az egyik legnagyobb kihívás lehet, amivel valaha is szembe kellett néznie.

Ahogyan azt a korábbi MCU-s Pókember-filmekben láthattuk, más hősök, például Vasember, Doctor Strange, sőt, más univerzumokból származó alternatív Peter Parkerek is a Tom Holland által alakított Póksrác mellett állnak, támogatást és útmutatást nyújtva. Ennek érdekében Matt Murdock egy sötét és nagyon fontos okból kifolyólag erős mentorává válhat a hősnek. Íme, miért lehet Daredevil akár Pókember következő MCU-s mentora és eddigi legnagyobb szövetségese.

 

A fekete szimbióta-ruha tökéletes lenne a Pókember 4. részéhez a Nincs hazaút után

 

Amint azt a Pókember: Nincs hazaút című film post-credit jelenetében láthattuk, a szimbióta egy darabja az elsődleges MCU-ban maradt, miután Eddie Brockot és Venomot visszaküldték a Sony Marvel-univerzumába. Ez egy fontos utalást jelent arra, hogy Tom Holland Peter Parkerje hamarosan megkaphatja a saját szimbióta-sagáját az MCU-ban. Feltéve, hogy kapcsolatba kerül a szimbiótával, és elnyeri az eredeti képregényekből ismert ikonikus fekete ruháját.

Így a Venom képregényes eredete a képernyőn gyakorlatilag megfordulna: ahelyett, hogy Pókember előbb kapná meg a szimbiótát, mint Eddie Brock, ez most fordítva lenne.

Elképzelhető, hogy a fekete gúnyás Pókember az MCU-ban sokkal erőszakosabb lehet, ahogy a képregényekben is látható volt. Elvégre a szimbióta hatására növekvő brutalitás az, ami meggyőzte Peter Parkert, hogy végül elhagyja a szimbiótát, amely fokozatosan kezdte megrontani a tipikusan hősies (és nem halálos) viselkedését. Ebből kifolyólag egy sötétebb ívnek, amelyet egy új fekete szimbiótaruha motivál, mindenféleképpen van értelme a Pókember 4-ben. Különösen figyelembe véve mindazt, ami Parkerrel a No Way Home-ban történt.

 

 

MOZI HÍREK - Charlie Cox és Vincent D'Onofrio visszatérnek Daredevil és Kingpin szerepébe az MCU közelgő Disney+ sorozatában, az Echóban.

 

 

A negyedik film valószínűleg sötétebb és földhözragadtabb lesz

 

A Pókember: Nincs hazaút című filmben Peter Parker Mysterionak köszönhetően mutatkozott be a világnak. Ez hihetetlenül megosztó közvéleményt eredményezett vele kapcsolatban. Mindezt csak tovább rontotta az MCU-s J. Jonah Jameson, aki folyamatosan fenyegetésként és veszedelemként festette le őt New York városára. Hasonlóképpen ez azt is jelentette, hogy Peter barátai és családja is érintett volt.

Hasonlóképpen, a Doktor Strange varázslata által okozott multiverzális zűrzavar, amelyet Pókember véletlenül megtört, azt eredményezte, hogy a Zöld Manó megölte Peter May nénikéjét, ami heves bosszúvágyat váltott ki belőle.

Bár majdnem sikerült meggyilkolnia a Zöld Manót, Tobey Maguire Pókembere közbelépett. Így Holland karaktere megnyugodhatott, és egy új varázslattal hazaküldhette az összes gonosztevőt a saját univerzumába. Méghozzá egy olyan varázslattal, ami miatt az egész világ elfelejtette Petert (beleértve a szeretteit is). Mint ilyen, ez oda vezetett, hogy Peter Parker most magányos igazságosztóként magára maradt New Yorkban.

Mivel egy másik hősnek kellett közbelépnie, azt is mondhatnánk, hogy az MCU Peter Parkerében még mindig van némi eredendő sötétség, amit a jövőben még le kell győznie.

Így a No Way Home vége szépen előkészíti a terepet egy sötétebb és földhözragadtabb Pókember 4 történetéhez, ahol Peter sötétségét talán egy új, fekete szimbióta öltözet is fokozza.

 

A Daredevil segíthet Peternek legyőzni a belső sötétségét

 

Az utcai Pókember 4 ötlete nagyon izgalmas. Különösen, ha Pókember összeütközésbe kerül Wilson Fiskkel, vagyis Kingpinnel és a közelgő New York-i polgármesteri címért folytatott kampányával. Ha ez valóban megtörténik, akkor a Matt Murdock által alakított Daredevill-lel való összefogás több mint logikus.

Ugyanakkor Daredevil tökéletesen alkalmas arra is, hogy segítsen Pókembernek a még mindig meglévő sötétséggel szemben, amely azzal fenyeget, hogy eluralkodik rajta.

Matt Murdocknak megvannak a saját tapasztalatai a belső sötétséggel való küzdelemről és a vágyról, hogy átlépje azokat a határokat, amelyeket soha nem szabadna átlépni. Ennek érdekében a Daredevil 3. évadában látott szimbolikus utazás nagy része úgy zajlik, hogy Daredevil véletlenül az eredeti fekete ruháját viseli. Nem pedig a jobban bevált piros ruhát és szarvas maszkot. Ebből a célból, ha valaki segíthet az MCU Pókemberének túljutni a veszteség és a növekvő sötétség lehetséges időszakán, az Daredevil.

Forrás: Hocmarketing.org

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu