Az FTC visszavágott a Microsoftnak az Activision Blizzard-elbocsátások után!

A Microsoft a tavalyi perekben megerősítette, hogy az Activision Blizzard függetlenként fog működni. Ám az amerikai szövetségi kereskedelmi bizottság (FTC) szerint a legutóbbi elbocsátások után ez már nem így van…

 

 

Több hónap telt el azóta, hogy az Activision Blizzard a Microsoft részévé vált. A szenátorok és az FTC-biztosok vádjai azonban csak úgy záporoznak, amióta a Microsoft bejelentette, hogy hatalmas elbocsátási hullámot indított az Xboxnál. 1900 alkalmazottat kényszerítettek ki az állásából.

Ez az átszervezés elsősorban az Activision Blizzardot érintette, de úgy tűnik, hogy az amerikai szabályozóhatóság folytatja keresztes hadjáratát, hogy minden eszközzel visszacsinálja a műveletet.

Nem ez az első eset, hogy az FTC megpróbálja megakadályozni, hogy a Microsoft az Activision Blizzard felvásárlását követően egyesüljön. Ezúttal azért nyújtott be panaszt (a The Verge-en keresztül), mert a bizottság szerint a többszöri elbocsátás „ellentmond” a Microsoft nyilatkozatainak. Ezekben a tavalyi perek során megerősítette, hogy a vállalat önállóan fog működni. Az Activision Blizzard marad a cég döntéshozója.

„A Microsoft nemrégiben bejelentett terve, miszerint 1900 munkahelyet szüntet meg videójátékokkal foglalkozó részlegénél, beleértve a nemrégiben felvásárolt Activision egységét is, ellentmond a bíróság előtt tett korábbi nyilatkozatainak” – közölte a szabályozó hatóság. A redmondi székhelyű vállalat azonban megerősítette, hogy átfedő munkahelyeket szüntet meg. Ez utóbbiról az FTC szerint „nincs összhangban a Microsoftnak a bíróságnak tett azon állításával, hogy a két vállalat az egyesülés után egymástól függetlenül fog működni”.

 

A Microsoft története legjobb pillanatát éli, FTC ide vagy oda

 

Való igaz, hogy a Microsoft története legjobb pillanatát éli. Hiszen piaci kapitalizációja elérte a 3 billió dollárt, és részvényei minden idők legmagasabb értékét érték el. De mindez Xbox-elbocsátások és olyan pletykák közepette történik, hogy az Xbox PS5-re és Switchre is piacra dobja exkluzívjait. A játékrészleg anyagi helyzete azonban úgy tűnik, jó formában van. Ugyanis néhány napja beszámoltak arról, hogy az Xbox rekordot döntött, rekordbevételt ért el az Activision Blizzardnak köszönhetően.

Forrás: The Verge

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu