Helldivers 2: katasztrofálisan startolt a játék – vajon mikorra számíthatunk a javításra?!

A Helldivers 2 játékosai jelentős problémákkal küzdenek, ám az Arrowhead vezérigazgatója frissítést adott a javítással kapcsolatos fejleményekről.

 

 

A Helldivers 2 február 8-án jelent meg, és jelentős problémákkal küzd, amelyek összeomlásokat, partnerkereső hibákat és bejelentkezési gondokat foglalnak magukban. Az Arrowhead, a Helldivers 2 mögött álló stúdió vezérigazgatója, közzétett egy frissítést a stúdió előrehaladásáról a problémák kijavításában.

A cikk írásakor a Helldivers 2 a Steam legkelendőbb játéka az Egyesült Államokban és a harmadik legkelendőbb játék világszerte a várva várt megjelenést követően.

A harmadik személyű lövöldözős játék a 2015-ben megjelent, kedvelt top-down shooter, a Helldivers folytatása. Sok rajongó várta a megjelenését, de sajnos a dolgok nem mentek ilyen simán.

Az Arrowhead vezérigazgatója, Johan Pilestedt üzenetet küldött a hivatalos Helldivers Discordra, amelyben elmagyarázta, hogy a stúdió „egy kis válsághelyzetbe” került, miközben a játékosokat sújtó különböző problémák kijavításán fáradozik. Elmagyarázta továbbá, hogy az első nap nagyszámú felhasználója olyan új problémákat okozott, amelyek a játék tesztelési fázisában nem fordultak elő. Illetve, hogy az Arrowhead dolgozik egy javítócsomagon a Helldivers 2 javítására.

Pilestedt azt javasolta a felhasználóknak, hogy barátokkal vagy más közösségi tagokkal álljanak össze, mivel az üzenete idején a „barátokhoz való csatlakozás” funkció jól működött.

A cikk írásakor sok felhasználó arról számolt be, hogy a játék szerverein még mindig jelentős problémák vannak. Ám az Arrowhead elkezdett néhány backend javítást végrehajtani a jövőbeli patch előtt. Pilestedt nem adott határidőt arra vonatkozóan, hogy a rajongók mikor számíthatnak a Helldivers 2 javítására.

 

Mi a baj a Helldivers 2-vel (PC-n)?

 

A játék csalás elleni szoftverének funkciói aggodalomra adnak okot. A csalásgátló szoftverek elég gyakoriak az online multiplayer játékokban, de általában a versenyképesebb PvP-játékokra korlátozódnak, ahol a csalás gyakoribb, mint például a Call of Duty vagy az Overwatch 2. A Helldivers 2 egy PvE játék, ahol kevésbé ösztönzik a csalást, mivel a játékosokat arra ösztönzik, hogy csapatként nyerjenek vagy veszítsenek.

A Helldivers 2 a hírhedt nProtect GameGuard nevű csalás elleni szoftvert használja, amely a PC kernel szintjén működik, és biztonsági aggályokat vet fel.

 

 

Helldivers 2

 

 

Ez a szoftver már korábban is viták tárgyát képezte. Képes beolvasni a játékos teljes merevlemezét, hogy olyan fájlokat keressen, amelyek csalásra használhatók. A Helldivers 2 technikai igazgatója, Peter Lindgren ArrowheadGS felhasználónév alatt az r/Helldivers Subredditre posztolt, hogy biztosítsa a játékosokat, hogy az nProtect nem gyűjt semmilyen személyazonosításra alkalmas információt. Azonban még mindig sebezhető bizonyos típusú kihasználásokkal szemben, és biztonsági kockázatot jelenthet.

Ráadásul az nProtect GameGuard arról is ismert, hogy egyes játékokban teljesítményproblémákat okoz, ami magyarázatot adhat arra, hogy a Helldivers 2 miért olyan hibás.

Néhány felhasználói véleményben megemlítik azt is, amit egyes játékosok pay-to-win mechanikának vélnek. Ám ez nem PC-specifikus probléma. Emellett a játék prémium valutája, az úgynevezett Super Credits a játékban szerezhető.

 

Nem megy Steam Decken a játék?!

 

A Helldivers 2-nek lehetnek problémái PC-n, de a Steam Decken még rosszabb a helyzet. Sok játékos azt állítja, hogy egyáltalán nem tudja elindítani a játékot. Ennek oka lehet az nProtect is, de a Helldivers 2 Steam Deck problémáinak gyökerét még nem hozták nyilvánosságra. Fontos azonban megjegyezni, hogy a Valve nem ellenőrizte, hogy működik-e a Steam Deck. Ez később változhat, de egyelőre nyilvánvalóan nem a kézi platformra tervezték.

Az összeomlások gyakoriak egy játék első megjelenésekor. Azonban ezeket a problémákat általában gyorsan ki szokták javítani. Mégis kiábrándító, ha az első napon megveszel egy PC-s játékot, és aztán kiderül, hogy nem játszható. Ezért a legjobb, ha megvárod, amíg a játék teljesítményproblémái és a csalás elleni vita megoldódik, mielőtt megveszed a játékot PC-n.

Forrás: Discord, Reddit

Helldivers 2 & nProtect GameGuard (anti-cheat)
byu/ArrowheadGS inHelldivers

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu