Helldivers 2: a PlayStation 5-változat elképesztő számokat produkál!

Johan Pilestedt, az Arrowhead Game Studios vezérigazgatója megerősítette, hogy a Helldivers 2 több mint 1 millió példányban kelt el eddig…

 

 

A játék, amely hihetetlen mértékben fogy az utóbbi napokban, a Helldivers 2, az Arrowhead Studios által fejlesztett és a Sony által kiadott lövöldözős játék. PC-re és PS5-re is megjelent, és épp tegnap számoltak be róla, hogy a cím túlszárnyalta önmagát. Úgy tűnik, nagyon is okot ad a PlayStationnek az örömre. Nemrég azonban megszólalt a stúdió vezérigazgatója, és válaszolt néhány játékosnak a közösségi médiában, hogy beszámoljon a játék sikeréről.

Johan Pilestedt, az Arrowhead Game Studios vezérigazgatója az X/Twitter fiókjában megerősítette, hogy a Helldivers 2 több mint 1 millió példányban kelt el PlayStation 5 és PC között: „Jelenleg 1 millió körül mozgunk”. Azt is megjegyezte, hogy a két platform között a csúcs 220 000 egyidejű felhasználó volt. Másrészt ismét megemlítette, hogy „néhány szerverproblémát észleltek, amelyeket hamarosan meg kell oldanunk”. Így további frissítések vannak kilátásban, amelyek a partnerkereső javításokat valósítják meg.

A Helldivers 2 főnöke megerősíti azt, amit sokan már eddig is tudtak, a PlayStation játék eladási sikere meghaladja a várakozásokat, ráadásul a Steam 10 legkelendőbb darabja világszerte a bevételek alapján.

Ami pedig azt illeti, hogy mit fogunk látni a jövőben, Pilestedt a közösségi médiában utalt arra, hogy hamarosan új ellenségeket láthatunk. „Annyi klassz dolgot tervezünk, például új ellenségeket” – mondta. Fontos megjegyezni, hogy a Helldivers 2-ben minden megjelenés utáni tartalom ingyenes lesz. Utóbbi tényt a játékosok nagyon nagyra értékelik. Sőt, a gyerekbetegségek miatti kissé döcögős megjelenés után egyre jobbak a kritikáik.

 

Mennyi ideig tartott a Helldivers 2 fejlesztése?

 

A stúdió főnöke szerint „7 év, 11 hónap és 26 nap” kellett hozzá. Ez tökéletesen példázza, hogy a játékfejlesztés manapság egy nagyon összetett folyamat. A cikk írásakor a játék a Steam egyik legkelendőbb játékának számít, ahol a SteamDB szerint mára 155 926 játékost is elért.

Forrás: X, SteamDB

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu