Uncharted 5: vajon elkészülhet valaha a Naughty Dog sikersorozatának következő fővonalbeli játéka?

Az Uncharted-sorozatot lehet, hogy bizonytalan időre félreteszik, de nem is lenne egyszerű hirtelen előrukkolni egy Uncharted 5-tel…

 

 

Az Uncharted 5 helyzete már csak azért nehéz, mert ez a széria sosem az eredetiségéről volt ismert. Inkább a Naughty Dog gazdag történetmesélésének köszönhető, hogy a kincsvadász IP ilyen sokáig kitartott.

Az Unchartednek technikailag összesen nyolc címe van, de ebből a nyolcból van egy digitális kártyajáték és egy kizárólag mobilra szánt játék, amelyek nem állnak olyan minőségi vagy releváns szinten, mint a Naughty Dog fővonalbeli részei és az önálló bővítés, a The Lost Legacy, valamint a Bend PSV spin-offja, a Golden Abyss.

Ez a nyolc tartalmazza az újrakiadású gyűjteményeket is: A Bluepoint Nathan Drake Collection trilógiája a remasterekből, valamint a Naughty Dog és az Iron Galaxy Legacy of Thieves Collectionje, amely az A Thief’s Endet és a Lost Legacy-t foglalja össze. Ezért, ha a legfontosabb játékokra lebontjuk, hat játék marad az Uncharted franchise alappilléreként. Egy új Uncharted valószínűleg az ötödik fővonalbeli rész lenne. (Hacsak nem egy újabb önálló rész vagy spin-off.) Ettől függetlenül ennek az lenne az ára, hogy a Naughty Dog valóban kiértékelje a sorozatot, hogy eldöntse, egy újabb egyjátékos játék lenne-e a legjobb neki vagy sem.

 

A Naughty Dognak szüksége van az Uncharted 5-re, hogy bebizonyítsa, képes elengedni és továbblépni

 

Nincs konkrét bizonyíték arra, hogy egy élőszereplős adaptáció kötelezné a Naughty Dogot arra, hogy egy IP-re koncentráljon egy másik helyett. Ám most kettő is van, ami a végén befolyásolhatja a jövőbeli munkamennyiségét.

Azok után, hogy az HBO The Last of Us első évada mennyire sikeres volt, a Naughty Dognak csak akkor lenne értelme egy harmadik játékot is felvázolni, ha másért nem, mint azért, hogy ez a partnerség a The Last of Us második részének adaptálása után is virágozzon.

Ettől függetlenül az Uncharted csak nemrég kapta meg a saját élőszereplős adaptációját. A Tom Holland és Mark Wahlberg vezette popcornfilm úgy tűnik, hogy kaphat egy folytatást. Ám bizonytalan, hogy a Naughty Dog számára ez jelent-e akkora inspirációt, hogy az IP-t továbbvigye egy újabb játékkal.

A Naughty Dogot azonban a kitartóan gyártott remasterek mellett sosem tűnt úgy, hogy kizárólag az vezérelte volna, hogy milyen törekvésekkel lehet sikeres – ha ez így lenne, akkor biztosan sokkal hamarabb kiadtak volna egy Last of Us Part 2-t, mint ahogyan tette.

Az Uncharted most olyan furcsa helyzetben van, hogy egyfajta nyugdíjba vonult és porosodik. Legalábbis, amióta Nathan Drake története lezárult, és Chloe Frazer irányította a saját, jól megérdemelt Uncharted-fél-folytatását.

 

A Naughty Dognak talán már nincs hová fejlődnie, és ez így van rendjén

 

Mivel a sorozat olyan sokáig Nolan North fantasztikus Drake-alakítása körül forgott, nem biztos, hogy van értelme új irányba folytatni a franchise-t pusztán a folytatás kedvéért. A The Last of Ushoz hasonlóan a Naughty Dog addig rakhatja félre, amíg csak akarja. Amíg valami érdemlegeset nem tud kihozni belőle.

Egy előzményjátéknak meg kellene küzdenie a Drake-történettel, ami elkerülhetetlenül és visszamenőlegesen olyan folytonossági hibákat okozna, amelyek végighullámzanak a narratíván.

A spin-offoknak hiteles történetekkel kellene rendelkezniük. Olyan karakterekkel, akik hosszabb ideig vezethetik a franchise-t, mint egyetlen bejegyzés. Valamint, a Naughty Dognak tovább kellene fejlesztenie az IP-t, hogy egy Uncharted 5 ne tűnjön az egy évtizedes vagy annál is idősebb játékoknak a hasonmásaként.

Az eredeti Uncharted-játékok remake-jei is érdekesek lennének. Ugyanazt a hatást érhetnék el, mint a The Last of Us 1. része, felhozva a grafikai hűséget az A Thief’s End és a The Lost Legacy szintjére. Ám ennek nem sok értelme lenne, ha a Naughty Dog nem tervez egy új fejezet bemutatását valamikor. Most is kering egy pletyka egy Uncharted: Drake’s Fortune remake-ről. Ha ez igaz, akkor ez arra utal, hogy egy Uncharted 5 minden bizonnyal valószínűsíthető. Ellenkező esetben a Naughty Dog talán előre látta, hogy az Uncharted a lehető legjobban elnyúlt, és a legoptimálisabb időpontot választotta a kiszálláshoz.

Forrás: ComicBook.com

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu