Bizonyíték van az Uncharted első részének remake-jére?

Állítólag az Unchartedre száz és száz utalás található a The Last of Us 2 fájljai között.

 

Nick Baker, az XboxEra társ-műsorvezetője (és bennfentes) nemrég azt állította, hogy „bizonyítékokat” kapott az Uncharted remake létezésével kapcsolatban. Sok részletről nem hallani, de egy YouTube-os, Speclizer_ szerint a The Last of Us 2 2020-as verziójának fájljaiban Nathan Drake történetének felújítására kézzelfogható bizonyíték is van, és erről a Twitteren írt néhány példát.

„Az évek során, amióta a The Last Of Us 2 kódját visszafejtem, adatbányászom és moddolom, több száz utalást vettem észre a The Last of Us remake-re (belsőleg ‘t1x’) a játék fájljaiban, de nem gondoltam semmit. Két évvel később bejelentették és kiadták a The Last Of Us Part I-et, de nem csak ez maradt meg. Az Uncharted 1-re is több száz utalás található,” írta Speclizer_. Ez persze nem jelenti automatikusan azt, hogy a Naughty Dog végül mégis foglalkozik Nathan Drake-kel, de nem lehet véletlen, ha ennyi dolog bújik meg Ellie kalandjaiban.

A fájlok között olyan karaktereket listáznak, mint „elena” és „u1-drake” (ezek eléggé nyilvánvalóak), de egy olyan pálya is van, ami a repülő lezuhanásának jelenetére hivatkozik. Speclizer_ a Sony Visual Arts kisegítő csapatára való utalást is talált egy fejlesztői feladatokat tartalmazó fájlban („vasg-ucpt” – az első fele a Sony csoportjának nevének rövidítése, az UC az Unchartedet jelentheti, a PT esetében pedig csak találgatni tudunk).

Jon Clarke, az XboxEra másik műsorvezetője is kapott bizonyítékokat, Bakertől függetlenül. Lehetséges, hogy az Insomniac Games ransomware támadásából szivárgott ki mindez, így a későbbiekben további részletek juthatnak el hozzánk, de jelenleg csak annyit hihetünk el, hogy a Sony megfontolhatta a felújítást, és a projekt fejlesztőit is esetleg meg tudjuk nevezni. Mivel az Uncharted franchise hét éve pihen, a remake-kel tudná a Sony felmérni a terepet.

Két éve a Sony azt mondta, hogy az Uncharted-trilógiát azért nem portolták még PC-re, mert „vizuálisan jelentős felújítást igényelne”…

Forrás: TheGamer, Twitter, YouTube

 

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu