Arnold Schwarzenegger végre visszatérhet egyik legikonikusabb szerepében?!

MOZI HÍREK – A közelgő Predator-film, a Badlands a jövőben játszódik majd, és tökéletes alkalom lehet arra, hogy Arnold Schwarzenegger visszatérjen a franchise-ba.

 

 

Arnold Schwarzenegger több mint négy évtizedet töltött Hollywood egyik legtermékenyebb franchise-szereplőjeként. Ám a most bejelentett Predator-film lehet, hogy a legjobb csere lenne a megasztár számára. Talán itt az ideje szögre akasztania a Terminátor-pléhpofát? Míg az utóbbi franchise-hoz többször is visszatért, kiábrándító eredményekkel, a Predator-sorozat új részekre készül. Ez potenciálisan tökéletes lehetőséget teremthet Schwarzenegger számára, hogy visszatérjen a sorozatba, ahol közel 40 éve nem járt.

A Disney bejelentette, hogy a Predator-sorozat két új filmmel tér vissza, a Préda (Prey) rendezője, Dan Trachtenberg pedig aktívan dolgozik mindkettőn.

Ez magában foglalja a közelgő Prey 2-t, valamint a Badlands című filmet is, amely a jövőben játszódik majd. Bár egyelőre nincs arra utaló jel, hogy a Badlands visszahozná a korábbi filmek szereplőit, Arnold Schwarzenegger számára ez lehet a legjobb módja annak, hogy visszatérjen a sorozatba, amelynek megalapozásában segített. A Predator-sorozat újragondolása akár az ideális franchise lépés is lehetne Schwarzenegger számára a Terminátor-franchise-hoz való visszatérés helyett.

 

 

 

 

Arnold Schwarzenegger végre visszatérhet a Predatorhoz egy új filmmel

 

A megerősítés, hogy a Predator-sorozat következő filmje, a Badlands a jövőben játszódik, könnyen lehetővé teheti, hogy Schwarzenegger Dutch-ja visszatérjen a mozivászonra. Bár a „jövő” elég tág fogalom ahhoz, hogy mindenféle lehetséges helyszínre vonatkozhasson, a közeljövőbe helyezés lehetővé tenné, hogy a modern időkből származó karakterek főszereplőként jelenjenek meg.

Arnold Schwarzenegger közel négy évtizeddel a Predator megjelenése után még mindig elemében van, így elméletileg elképzelhető, hogy az ő karaktere, Dutch is életben maradhat.

Az eredeti Predatorban Schwarzenegger játszotta Alan „Dutch” Schaefert. Egy katonai mentőakcióra küldték Dél-Amerikába, de csapatát kelepcébe csalja a címszereplő idegen vadász. Végül Dutch volt az egyetlen túlélő a katonák közül, aki csapdába csalja a Predatort, és egy szemtől szembeni harcban legyőzi a vadászt, mielőtt megmenekülne a legyőzött idegen által okozott robbanás elől. A későbbi Predator-filmek külön karakterekre vagy különböző időszakokra koncentráltak. Soha nem derült fény Dutch sorsára. A Badlands ezt orvosolhatná azzal, hogy Schwarzenegger visszatérne az idegenek ellen harcolni, vagy akár csak a Predatorok tapasztalt szakértőjeként.

 

A Predator leválthatja a Terminátort, mint Schwarzenegger fő akciófranchise-ját?

 

Schwarzenegger sosem volt szégyenlős a korábbi franchise-okhoz való visszatérést illetően. Az évek során többször is szerepelt a Terminátor folytatásában. Schwarzenegger az időutazó robot számos különböző változatát alakította. Ám mindegyikük általános megjelenése és képességei megegyeztek. Összességében Schwarzenegger csak egy filmet hagyott ki a sorozatból, a Terminator Salvationt.

Schwarzenegger megerősítette, hogy nem tér vissza a Terminátorhoz és a jövőbeli filmekhez, így nyitva hagyta az ajtót, hogy Schwarzenegger más franchise-okra, például a Predatorra helyezze át a hangsúlyt.

Dutch tapasztalata a Predator elleni harcban és annak legyőzésében ideális figurává teszi őt az idegenek elleni harc vezetésére. Lehetséges, hogy a visszatérő Dutch a Badlandsben egy Nick Fury-féle szerepet tölthet be a Predator-franchise-ban. Már az is szórakoztató lenne a rajongók számára, ha csak egy új visszavágót kapnánk Dutch és a Predatorok között. Schwarzenegger számára ez lenne a legjobb franchise, ahová visszatérhetne, különösen a Terminátor-sorozat csökkenő hozama után.

 

 

MOZI HÍREK - A Prey felütése igazán ötletes: a filmben egy komancs harcosnak kell majd szembeszállnia a Ragadozóval. Préda.

 

 

Míg a Terminátor-filmek évtizedeken át főként Schwarzenegger ikonikus alakítása körül forogtak (még a Terminator Genisyshez hasonló filmek kárára is), a Predator sokkal rugalmasabb franchise-zá fejlődött.

A Predator-filmek olyan akciófilmek középpontjában álltak, mint az Alien vs. Predator vagy a horrorisztikusabb hangvételű The Predator. A 2022-es Prey című sikerfilm bebizonyította, hogy a koncepció különböző korszakokban is működik. Ha Schwarzenegger visszatérne a sorozatba, több kötőszövetet hozhatna létre a franchise történetéhez. Ám a franchise rugalmassága lehetővé tenné, hogy elkerülje a későbbi Terminátor-filmek hibáit, mivel nem érezné magát ismétlődőnek.

A Predator-filmek az emberekre vadászó Predator központi koncepcióján túl a történet szempontjából is lehetnek kalandosabbak. A Terminátor-filmek esetében ez sosem volt így. Azok mindig az ember és a gépek közötti háborúban gyökereztek. A Badlands új és izgalmas kihívások elé állíthatná Schwarzeneggert (és a közönséget). Új körülmények közé helyezve őt, ahelyett, hogy egyszerűen csak egy újabb Terminátort játszana. Hasonlóan ahhoz, ahogyan a Prey teljesen más perspektívával és helyszínnel újragondolta az előzményeket. A Badlands is felkarolhatja a sorozat sci-fi elemeit, vagy visszatérhet a rémisztő gyökerekhez. Az a lehetőség, hogy Schwarzenegger a Badlandsszel visszatér a Predatorba, izgalmas az előadó rajongói számára. Mindenki szeretné látni, hogy olyan kihívások elé állítja őt, amilyeneket a Terminátor soha nem tudott.

Forrás: Daily Mail, Portail Free

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu