A Microsoft új AI-funkciókat fejleszthet a PC-s játékokhoz?!

TECH HÍREK – A Microsoft egy új AI-funkción dolgozik, amely a PC-n futó játékokat fogja javítani egy nemrég felfedezett Windows 11 test build alapján.

 

 

A Microsoft egy új AI-funkción dolgozik, amely az Nvidia GeForce RTX grafikus kártyák DLSS funkciójához hasonlóan a Windows 11-en futó PC-s játékokat fogja javítani. A hivatalos bejelentés hiánya ellenére egy nemrég felfedezett teszt build arra utal, hogy a techóriás hamarosan egy következő Windows 11 frissítésben telepíti a funkciót.

Annak ellenére, hogy a múltban a Windows 11 lassabb játékteljesítményével kapcsolatos problémák merültek fel, a Microsoft azon dolgozik, hogy javítsa az operációs szoftvert, és csábító funkciókat hozzon a PC-s játékosok számára.

Az olyan funkciók, mint a DirectStorage, a Game Mode és az Auto HDR segítik a játékosokat abban, hogy a lehető legjobb élményt kapják a PC-s játékokból. (Már, ha kompatibilis hardverrel rendelkeznek.) Ráadásul az Nvidia, az AMD és az Intel grafikus kártyái képesek kihasználni az AI által vezérelt szuper mintavételi technológiát. Ezzel javíthatják a játékteljesítményt a legigényesebb címekben, például a Cyberpunk 2077-ben.

A Microsoft új mesterséges intelligencia funkciója optimalizálásokat és késleltetéscsökkentést alkalmaz a Windows 11 ablakos játékokra. Ez derült ki Tom Warren új jelentéséből, amelyet a The Verge oldalán tett közzé. Ennek az új AI szuperfelbontás funkciónak a kapcsolója elérhető a Windows 11 egyes 24H2-es verziójú tesztépítéseiben. Ám egyelőre nem világos, hogy a funkció hogyan működik a játékokban. A funkció leírása a teszt buildben azonban megjegyzi, hogy a funkció „a mesterséges intelligencia segítségével a támogatott játékokat zökkenőmentesebbé teszi a fokozott részletességgel történő lejátszás érdekében”. A funkció bekapcsolása után a támogatott címeknél automatikusan „automatikus szuperfelbontásként” lesz használatban.

Ha a funkció az Nvidia DLSS 3 technológiájához hasonlóan kihasználja a felhasználó GPU-ját, akkor a PC-s játékosok javuló képkockasebességre és képminőségre számíthatnak a különböző játékokban.

 

A Microsoft új AI Super Sampling funkciót ad Windows 11-en a PC-s játékokhoz

 

Az új AI szuperfelbontás funkció mellett a Microsoft egy továbbfejlesztett színkezelési funkciót is készít a Windows 11 számára. Ez a funkció lehetővé teszi majd a felhasználók számára, hogy finomhangolják színkezelési beállításaikat. Valamint elmentsék a monitorjukhoz legjobban illeszkedő színprofilokat. A PC-s játékosok a HDR-t támogató játékmonitorokkal használhatják ezt a funkciót, hogy játék közben a lehető legszínhűbb képet kapják.

Emellett a színprofilok beállíthatók sRGB és DCI-P3 színprofilokhoz is, így a legkülönfélébb monitorok élvezhetik a funkció előnyeit a Windows 11 közelgő frissítésében.

Az új Windows 11 frissítés megjelenési dátuma nem ismert. Ám az, hogy a funkció már a tesztkészülékekben is elérhető, azt jelentheti, hogy a Microsoft a következő hónapokban készül a frissítés elindítására. Egyértelmű, hogy a cég a Windows 11 felhasználói számára a játékteljesítmény javítására összpontosít. Ez pedig még folytatódni fog 2024-ben. Ugyanis, ahogy a Windows régebbi funkciói fokozatosan kivonásra kerülnek, további optimalizációkat hajtanak végre.

Forrás: The Verge

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu