Kiderült, mikor lesz pontosan az Xbox nagy leleplező, pletykákra reflektáló eseménye!

Az Xbox elárulta, hogy a rajongók mikor számíthatnak hírekre a közelmúltbeli pletykákkal kapcsolatban, miszerint a platform számos first-party címe cross-platform lesz a jövőben.

 

 

Az Xbox bejelentette, hogy a hivatalos Xbox Podcast különleges kiadása február 15-én, csütörtökön, keleti parti idő szerint 15 órakor kerül adásba. (Vagyis magyar idő szerint este 9-kor.) A podcast során a vállalat kitér majd a közelmúltbeli pletykákra, miszerint számos exkluzív címe a jövőben cross-platform lesz.

A meglepő Xbox-pletykák az elmúlt hetekben sokkoló hullámokat keltettek a játékostársadalomban, mivel olyan címek, mint a Starfield, az Indiana Jones and the Great Circle, a Hi-Fi Rush és még sok más cím a pletykák szerint a konkurens konzolokra, például a PlayStation 5-re és a Nintendo Switch-re is át fognak ugrani.

Bennfentesek azt találgatták, hogy az új stratégia hátterében a cég hardvereladásainak nehézkes alakulása és az Xbox népszerű Game Pass előfizetési szolgáltatásának hatalmas fenntartási ára áll. A vállalat nyilvánvalóan azt reméli, hogy az új cross-platform stratégia egy jelentős új bevételi forrást teremt a platform számára. Ám fontos megjegyezni, hogy ez egyelőre csak spekuláció. A spekulációkat azonban hamarosan megerősítik vagy cáfolják. Ugyanis Phil Spencer, a Microsoft Gaming vezérigazgatója még ezen a héten nyilvánosságra hozza a vállalat jövőjét.

A vállalat egy tweetben megerősítette a csütörtöki hivatalos Xbox Podcastot, amelyben Spencer mellett Sarah Bond, az Xbox elnöke és Matt Booty, az Xbox Game Studios vezetője is részt vesz. Spencer korábban azt nyilatkozta, hogy az e heti frissítésben a konzol „jövőképét” osztják meg. Nagyon valószínűnek tűnik, hogy a pletykák igazak. Ám az új stratégia mértéke egyelőre nem ismert.

Lehet, hogy a rajongók csak néhány Xbox-exkluzív játékot látnak, vagy egy egész sor cross-platform címet mutatnak majd be.

Egyesek attól tartanak, hogy az új stratégia jelentősen leértékeli majd az Xbox konzolokat. Ugyanis más platformok, például a PlayStation, exkluzívan tartják meg a first-party címeket. A pletykált stratégiaváltás elég drasztikusnak tűnt ahhoz, hogy egyesek azon tűnődjenek, vajon a vállalat teljesen leállítja-e a konzolok gyártását. Spencer azonban állítólag kitért erre a lehetőségre egy nemrégiben tartott vállalati városházi ülésen.

 

Az Xbox foglalkozik a pletykákkal a first-party címek cross-platformra váltásáról

 

Egy kiszivárgott információ szerint Spencer megerősítette az alkalmazottaknak, hogy a vállalat a jövőben is gyártani fog konzolokat. Nem világos, hogy ez a téma is szóba kerül-e az e heti podcast során. A következő generációs konzol fejlesztése körüli pletykák is szárnyra kaptak az utóbbi időben.

Egy bennfentes azt állította, hogy a cég következő generációs konzoljának tervezésével a Microsoft Surface csapatát bízták meg.

Ez a lehetőség egybevág más állításokkal, amelyek szerint a jövő játékkészülék-generációja két terméket, egy kézi eszközt és egy hagyományosabb konzolt fog tartalmazni.

Az cég pletykált kézi eszköze követte a hasonló PlayStation-eszközről szóló pletykákat. Mindkettő valószínűleg még évekre van a megjelenéstől. Úgy tűnik, hogy a két vállalat következő generációs játékeszközei sokkal nagyobb hangsúlyt fektetnek majd a hordozhatóságra és a felhőalapú játékra, amely trend gyorsan terjed.

Forrás: X

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu