Jön az új Xbox konzolfrissítés, jelentős változásokkal!

TECH HÍREK – Új Xbox konzolfrissítés érkezik az Xbox One és az Xbox Series konzolokra, amely érdekes új funkciókat és életminőség-javításokat vezet be.

 

 

A Microsoft megkezdte a februári Xbox konzolfrissítés kiosztását. Utóbbi többek között érintésvezérlés-támogatást tartalmaz az Xbox Remote Playhez, új kalibrációs eszközt a kontrollerekhez. Az Xbox legújabb frissítése az Xbox One és az Xbox Series konzolokra egyaránt vonatkozik.

Az Xbox havonta ad ki frissítéseket konzoljaihoz, amelyek általában teljesítmény- és stabilitásjavításokat hajtanak végre, miközben különböző hibákat is orvosolnak.

Ezek a frissítések azonban néha teljesen új funkciókat is tartalmazhatnak. Mint például az Xbox novemberi frissítése, amely bevezette a Free Play Days kívánságlistás értesítéseit. Továbbá a jutalmak telefonos beváltásának támogatását és a japán nyelvű billentyűzetkiosztást. A novemberi frissítés óta az Xbox havi javítások többnyire a szokásos teljesítmény- és stabilitásjavításokra koncentráltak. Ám a legújabb javítás ennél sokkal izgalmasabb.

Az Xbox februári frissítésének egyik legjelentősebb funkciója, hogy az Xbox Remote Play mostantól több mint száz játék, például a Minecraft Dungeons, a Psychonauts 2, a Sea of Thieves és még sok más játék érintésvezérlését támogatja. Ez lehetővé teszi a Remote Play felhasználók számára, akik a konzoljukról a mobileszközre streamelik a játékokat, hogy a telefonjuk érintőképernyőjével játsszák ezeket a címeket. Ez a funkció iOS, Android és Windows eszközökön is támogatott. Az Xbox februári frissítése egy új kalibrációs eszközt is tartalmaz a kontrollerekhez. Az Xbox Accessories alkalmazáson keresztül elérhető új eszköz lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy kijavítsák az inkonzisztens reakciókkal rendelkező thumbstickeket.

Emellett a frissítés bevezet egy korábban az Xbox Insider Programban látott hasznos funkciót, amely a Saját játékok és alkalmazások részleg új szűrési és rendezési lehetőségei.

Mostantól a felhasználók a játékokat technikai képességek (beleértve az érintés-támogatást), hozzáférési lehetőségek és támogatott nyelvek szerint rendezhetik. Emellett az előfizetések mostantól a „nemrég hozzáadott” szerint is rendezhetők.

A februári Xbox konzolfrissítés további támogatást is bevezetett azon játékosok számára, akik nyilvános hálózaton használják a konzolt. Például amikor a kórházak Xboxokat biztosítanak a gyerekeknek. Ezekre a célokra a felhasználók mostantól korlátozhatják az automatikus kijelentkezést. Valamint az Edge-hozzáférést és az otthoni konzol beállítását. Az Xbox-rajongók ezen izgalmas funkciók mellett további frissítésekre is számíthatnak a jövőben.

Az Xbox Insider Program nemrégiben egy lenyűgöző frissítést vezetett be, amely masszívan megnövelte a felhasználók letöltési sebességét játék közben.

Az egyik felhasználó arról számolt be, hogy a háttérben a letöltési sebessége 40-80 mb/s-ról 380 mb/s-ra nőtt. Ez a funkció azonban jelenleg csak az Insider Program Alpha Skip-Ahead szintje számára érhető el. Utóbbi általában jóval a nagyközönség előtt kapja meg a funkciókat.

További izgalmas hír, hogy az Xbox nemrég megerősítette, hogy foglalkozni fog a burjánzó pletykákkal, miszerint néhány exkluzív címe cross-platform lesz. Erre a mai, február 15-i Official Xbox Podcast különkiadása során kerül sor.

Forrás: Xbox News

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu