Phil Spencer megerősítette: régen várt funkcióval bővülhet az Xbox Cloud Gaming szolgáltatás!

TECH HÍREK – Phil Spencer megerősítette, hogy a fél évtizeddel ezelőtt bejelentett egyik legfontosabb Xbox Cloud Gaming funkciót hamarosan végre tényleg bevezetik…

 

 

Az Xbox Cloud Gaming a Microsoft Gaming vezérigazgatója, Phil Spencer szerint valamikor 2024-ben kezdheti meg a felhasználóknak a saját játékaik streamelését. A streaming rajongói már a legkorábbi idők óta várják, hogy ez a funkció bekerüljön az Xbox szolgáltatásába. Már akkor is várták, amikor az még xCloud néven futott.

Az érkezés ígérete még 2019 novemberére nyúlik vissza, amikor az X019 Londonban került megrendezésre, alig egy hónappal azután, hogy a Project xCloud nyilvános bétatesztbe lépett az Egyesült Államokban, az Egyesült Királyságban és Dél-Koreában.

Az eseményen a Microsoft bejelentette, hogy a felhasználók 2020-tól kezdve streamelhetik majd a Game Pass címeket és „a már birtokolt vagy megvásárolt Xbox-játékokat” egyaránt. Akár a globális világjárvány kitörése miatt, akár más okból, a következő évben a vállalat csak a Game Pass-könyvtárhoz indította el az xCloudot. Később pedig a Fortnite-ra is kiterjesztette a támogatást.

 

Phil Spencer szerint az Xbox Cloud Gaming „várhatóan” 2024-ben kezdi el támogatni a saját játékok streamelését

 

Hivatalosan a Microsoft a mai napig hallgat a funkcióról. Nem hivatalosan, Phil Spencer és egy kíváncsi rajongó közti nemrégiben lezajlott Xbox chatváltás során az előbbi elárulta, hogy a megvásárolt játékok streamelésének lehetőségét valamikor 2024-ben „kellene” végre elindítani.

Bár a vezető nem részletezte tovább a dolgot, az biztosra vehető, hogy a saját könyvtár streamelése az Xbox Cloud Gaming-en keresztül továbbra is Xbox Game Pass Ultimate tagságot igényel majd.

A világjárvány valószínűleg nem segített felgyorsítani a folyamatot, hogy a szolgáltatáshoz hozzáadják ezt a nagyon kért funkciót. Ám látszólag nem kizárólag ez a felelős a négyéves késésért. Az a tény, hogy a Microsoft felhőalapú játékokkal kapcsolatos ambíciói rengeteg hatósági vizsgálatot vonzottak az Activision Blizzard felvásárlásáról szóló, 2022 elején kötött megállapodást követően, hihetően sokkal nagyobb tényező volt, amely befolyásolta a vállalat vonakodását az agresszív lépésekkel szemben ezen a téren.

Az egyéb kihívások, amelyeket a Microsoftnak le kell küzdenie, mielőtt lehetővé tenné a felhasználók számára saját játékkönyvtáraik streamelését, nem pusztán technikai jellegűek.

Éppen ellenkezőleg. Az ilyen ajánlatok sok jogi munkát igényelnek a harmadik fél kiadókkal kötött licencszerződések formájában. Ez az oka annak is, hogy a GeForce NOW-hoz hasonló hasonló platformok havonta új játékokkal bővülnek. Amint új megállapodások születnek. Ahelyett, hogy a felhasználók egyszerűen csak streamelhetnék, amit birtokolnak.

A vezetők semmi ilyesmiről nem tettek említést. Valószínűsíthető, hogy a saját játékok streamelése az Xbox Cloud Gaming-en keresztül még legalább néhány hónapig nem lesz lehetséges.

Forrás: X

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu