Xbox Game Pass: két kritikailag elismert RPG-vel is bővülhet a szolgáltatás?!

A Microsoft megosztotta, majd visszavonta az Xbox Game Pass-hoz érkező, kritikusok által elismert RPG korai bejelentését, míg egy másik, hasonlóan pozitív kritikákat kapott, Zelda-ihlette játék már elérhető a szolgáltatáson.

 

 

Látszólag idő előtt kotyogta ki a Microsoft, hogy a Tales of Arise érkezik az Xbox Game Pass-ra! A korai leleplezés, amelyet azonnal le is szedtek a netről, a Game Pass címek következő hullámának bejelentésében szerepelt, amely a tervek szerint február folyamán érkezik a szolgáltatásba.

A Microsoft ezzel megismételte, hogy a PlateUp című kulináris témájú roguelite hamarosan bekerül az előfizetéses katalógusba.

A vállalat emellett féltucatnyi további címet is felfedett, amelyek februárban érkeznek.

 

 

Tales of Arise - öt perces gameplay!

 

 

A Microsoft szerint a Tales of Arise „hamarosan” jöhet

 

Ami azonban néhány rajongó figyelmét felkeltette, az a Tales of Arise említése már a bejelentés címében, amely eredetileg az Xbox Wire-on jelent meg. Bár a címet azonnal megváltoztatták, a február 6-i bejegyzés gyorsítótárazott változata megerősíti, hogy a Microsoft valóban megemlítette a Bandai Namco akció-RPG-jét a hamarosan megjelenő cikkben, ahogy azt eredetileg a Reddit-felhasználó baiisun szúrta ki.

A közel három évtizedes Tales-franchise legújabb darabja 2021 szeptemberében jelent meg PC-re és nem Nintendo-konzolokra.

A Tales of Arise széles körű kritikai elismerést kapott. Ezt az is alátámasztja, hogy a Metacritic Metascore-értéke jelenleg 82 és 87 között mozog (100-ból), platformtól függően. Hasonlóképpen, az RPG Steam verziója jelenleg „Nagyon pozitív” értékelésekkel büszkélkedhet. Ráadásul közel 24 000 felhasználói értékelés alapján. Miután a Bandai Namco vegyes véleményeket kapott az ügyben, úgy döntött, hogy továbbra is támogatja a játékot DLC-kkel. Ezek közül az utolsó, a Beyond The Dawn 2023 novemberében jelent meg.

Most, hogy a Tales of Arise látszólag tartalmi szempontból már teljes, itt lenne az ideje, hogy növeljék a játék ismertségét. Potenciálisan segíthetik a DLC-eladásokat azzal, hogy hozzáadják egy olyan szolgáltatáshoz, mint az Xbox Game Pass. Utóbbi a becslések szerint 2023 év végére meghaladta a 33 millió előfizetőt. Hogy ez végül valóban így lesz-e, azt még nem tudjuk. Ám a Microsoft ezen csúsztatása mindenképpen erős jelnek tűnik, hogy az Xbox-konzolok egyik legjobb JRPG-je hamarosan a Game Pass-ra kerülhet.

 

 

Xbox Game Pass

 

 

2D-s Zelda-klón érkezett az Xbox Game Pass-ra?!

 

Az Xbox Game Pass könyvtára kibővült az Anucharddal. A szolgáltatásba érkező legújabb cím a Zelda-szerű 2D-s akció-RPG-k választékát gyarapítja.

Az Xbox Game Pass február 6-i újdonsága a stellarNull indonéz fejlesztő legújabb kiadványa, amely meglehetősen változatos portfólióval rendelkezik PC-s és mobiljátékok terén, a platformerektől és shoot-em-upoktól kezdve a rejtvényfejtőkön át az életszimulátorokig.

A stellarNull ezúttal egy, a klasszikus The Legend of Zelda-játékok szellemében készült akció-RPG-t szállított. Ebben a játékosok feladata a címadó Anuchard királyság megmentése lesz. Le kell győzniük az öt bukott őrzőt, akik egykor a lakosokat őrizték. Ám azóta ismeretlen okokból ellenük fordultak…

Az Anuchard alig három hónappal a kétéves megjelenési évforduló előtt jutott el a Game Pass-ra. A 2022-es megjelenését a kritikusok átlagon felüli kritikákkal fogadták. A 2D-s akció-RPG-k rajongói szintén meglehetősen pozitívan viszonyultak hozzá. A játék Steam-verziója jelenleg „Nagyon pozitív” értékelésekkel büszkélkedhet, több tucat felhasználói értékelés alapján. Ha megnézzük az indoklást ezen értékelések mögött, több ember azt mondta, hogy szerették az Anuchardot az érdekes környezetéért, a változatos mellékküldetésekért és a fejlesztések széles választékáért.

A régebbi Zelda-játékok mellett a címet a Terranigmához, a ma már nem létező japán Quintet stúdió 1995-ös ikonikus SNES ARPG-jéhez is szokták hasonlítani.

A nagyjából kilenc órás kampányával az Anuchard még a teljes, 15 dolláros kiskereskedelmi áron is megfelelő ár-érték arányt kínál. Mint ilyen, a Microsoft előfizetőinek, akik előszeretettel játszanak 2D-s akció-RPG-ket, nem kell kétszer meggondolniuk, hogy kipróbálják-e most, hogy az Xbox Game Pass-on átmenetileg ingyenes…

Forrás: Reddit, TrueAchievements

Tales of Arise on Gamepass soon?
byu/baiisun inGamingLeaksAndRumours

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu