Deadpool 3: most akkor hogyan is élhet Farkas, mikor láttuk meghalni a 2017-es Logan-ban…?!

MOZI HÍREK – A Deadpool 3 (Deadpool & Wolverine) első trailerében Wade Wilson a TVA küldetésén látható, de egy elmélet szerint nem ő a TVA egyetlen újonca…

 

 

Annak ellenére, hogy 2017-ben találkozott a végzetével, Hugh Jackman Farkasa (Rozsomákja, ugyebár) csatlakozik az MCU-hoz a Marvel Studios készülő Deadpool 3 (Deadpool & Wolverine) című filmjében. Egy elmélet próbálja megmagyarázni, hogyan lehetséges ez. Hugh Jackman a 2000-es X-Men óta alakítja James „Logan” Howlettet. Azaz a mutáns Farkast/Rozsomákot. A 2024-es Deadpool & Wolverine-ben is visszatér. Ezzel ő lett minden idők egyik leghosszabb ideje szuperhősöket alakító színésze.

Míg Farkas/Rozsomák visszatérését az MCU ötödik fázisában nagy várakozás előzi meg, addig a Deadpool & Wolverine-t illetően nem volt egyértelmű, hogy hol fog illeszkedni a 20th Century Fox X-Men idővonalába, mivel a közönség már tanúja volt Logan érzelmes halálának.

Mielőtt a Deadpool & Wolverine-ben való visszatérését bejelentették volna 2022 szeptemberében, Hugh Jackman visszavonult Wolverine szerepétől. A 2017-es Logan volt az utolsó nagy dobása. A Loganban mutatkozott be Dafne Keen által alakított Laura, azaz X-23. Ő Farkas/Rozsomák biológiai lánya. Sürgette őt, hogy vigye biztonságba a kanadai határon túlra, miközben Logan klónja, X-24 üldözi. X-24 felülkerekedett Jackman eredeti hősén. Egy epikus csata után megölte őt. Reynolds és Jackman pedig megígérték, hogy nem szórakoznak ezzel az erőteljes befejezéssel. Így felmerült a kérdés, hogyan térhet vissza a karakter a Deadpool & Wolverine-ben?

 

Deadpool és Rozsomák is időutazott a Fox X-Men univerzumában

 

A Deadpool & Wolverine első traileréből kiderül, hogy Deadpoolt az Időváltoztatási Hatóság (TVA) fogja beszervezni az 5. fázisban. A népszerű elméletek szerint a 2018-as Deadpool 2 utolsó pillanataiban elkövetett tettei miatt került a TVA látókörébe. Ugyanis Wilson a Cable időutazási technológiáját használta arra, hogy kijavítson több múltbeli hibát. Ezek között volt, hogy Deadpool megmentette Vanessát, megölte az X-Men első Farkas-filmjéből ismert változatát. (Valamint megölte Ryan Reynolds egy változatát, mielőtt még a 2011-es, csúfos bukásnak bizonyult Zöld Lámpás főszerepét játszhatta volna…) Ez az időbe való beavatkozás felkelthette a TVA figyelmét, de nem ez volt az első eset, hogy ez megtörtént.

Még a 2014-es X-Men: Days of Future Pastban, amely egy 2023-as globális háború idején játszódott, Wolverine tudatát visszaküldték 1973-ba, hogy megváltoztassa a történelem menetét, és megakadályozza a háború kitörését.

Bár nem volt annyira vicces, mint Deadpool időutazása a Deadpool 2-ben, Wolverine megváltoztatta az egész idővonalat. Sőt, több elhunyt X-Men-t is visszahozott a jelenbe. Köztük Jean Grey-t és Scott Summers Küklopszot. Ez minden bizonnyal felkeltette volna a TVA figyelmét, így ez könnyen magyarázatot adhat a Deadpool 3-ban való szerepeltetésére.

 

Az MCU-elmélet szerint Hugh Jackman Farkas/Rozsomákja eredeti önmagaként tér vissza a Deadpool 3-ban

 

Mióta Ryan Reynolds és Hugh Jackman megígérte, hogy nem törlik el a 2017-es Logan gyönyörű befejezését, felmerült a kérdés, hogy Farkas/Rozsomák eredeti változata egyáltalán visszatér-e. Elképzelhető, hogy Jackman a Deadpool & Wolverine-ben nem az eredeti iterációt, hanem a karakter egy változatát alakítja majd.

Azonban az X-Men: Days of Future Pastban látott időutazása miatt a TVA által beszervezett Wolverine elképzelése azt jelenti, hogy ez a karakter ugyanaz a változata lesz, mint amit Hugh Jackman a 20th Century Fox X-Men franchise kilenc korábbi projektjében is megformált.

A Logan 2029-ben játszódik. A világ a mutánsok számára sivár, mivel 25 éve nem született új mutáns. A Xavier-iskolában történt katasztrofális baleset kiirtotta az X-Meneket. A Deadpool & Wolverine ezen események előtt játszódik. Így az eredeti Rozsomák visszatérhet anélkül, hogy a Logan eseményeire hivatkoznának. Ez azonban még több zavart okozhat. Hiszen Wolverine a Loganben nem említette a multiverzumban zajló kalandokat. Kétségtelen, hogy a Marvel Studios ezt teljes mértékben meg fogja magyarázni. Ennek ellenére sokan örülni fognak, hogy Jackman szeretett karakterének ugyanazt a változatát fogja alakítani.

 

Milyen küldetésre küldi a TVA Deadpoolt és Rozsomákot az MCU-ban?

 

Míg a Deadpool 3 trailerének nagy részében úgy tűnik, hogy Ryan Reynolds Deadpoolja a TVA különböző tagjait támadja és öli meg, a trailer azzal kezdődik, hogy Wade Wilsont látszólag egy különleges küldetésre toborozzák. Ezeket a megbízásokat Matthew Macfadyen Paradoxa adja. Ő a 20th Century Fox Wolverine-jét is megkörnyékezhette volna egy hasonló ajánlattal.

Míg Deadpool a TVA jóvoltából kap új ruhát, addig Rozsomák képregénybe illő sárga-kék jelmeze szintén a TVA-tól származhatott, ami megmagyarázza, hogy miért van itt nála a ruha, de miért veszíti el Logan előtt, bár úgy tűnik, hogy a páros a közelgő projekt során kalandos utat jár majd be.

Nem világos, hogy a TVA pontosan mit akar Deadpooltól és Farkas/Rozsomáktól. Ám úgy tűnik, hogy az idők végezetével sok időt töltenek majd az Ürességben. Az elméletek között szerepelt, hogy a TVA a Fox X-Men univerzumát „gyomlálja ki”. Deadpoolt és Wolverine-t küldi a maradékok eltakarítására, vagy hogy a TVA a Marvel Comics Battleworldjének egy változatává akarja átalakítani az Ürességet a 2027-es Bosszúállók: Titkos háború előtt. A Deadpool 3 a tervek szerint 2024. július 26-án kerül a mozikba. Addig is bizonytalan maradhat, hogy pontosan mit is akar a TVA ezekkel az új MCU-hősökkel…

Forrás: Sportskeeda

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu