Hatalmas csavarral tér vissza egy kevéssé ismert Alien-karakter!

Az Alien-franchise legveszélyesebb mesterséges intelligenciája, a MU/TH/UR hamarosan visszatér, és egy meglepő csavart hoz magával: a „fiát”. Figyelem! SPOILEREK az Alien: Black, White & Blood #1-hez!

 

 

Az Alien-univerzum legveszélyesebb mesterséges intelligenciája, a MU/TH/UR hivatalosan is visszatért… a saját „fiával”. Bár a Xenomorphokat gyakran tartják a franchise fő gonosztevőinek, a filmek, játékok és képregények alkotói megmutatták, hogy az emberek által létrehozott mesterséges intelligencia és robotok ugyanolyan gonoszak. Sőt, a rajongók az évek során azt feltételezték, hogy ha a kettő egy szintetikus-Xenomorph hibriddé egyesülne, akkor komoly fenyegetést jelenthetnének.

Most a franchise egyik legveszélyesebb mesterséges intelligenciája a sorozat során nagyszabású visszatérésre készül, egy potenciálisan fondorlatos tervvel a fejében.

Az Alien: Black, White & Blood #1 előzetesében Ryan Cady és Devmalya Pramanik harmadik története „Maternal Instinct” címmel az eredeti Alien-filmben először bemutatott MU/TH/UR AI programról szól. A halálos Xenomorphokat szállító hajó fedélzetén történt tömeges mészárlást követően a MU/TH/UR úgy találja, hogy egyetlen túlélő maradt: egy Joshua M. Baker nevű kisfiú. A MU/TH/UR végül mérlegeli a lehetőségeket, hogy mit tegyen. Bár először azt fontolgatja, hogy folytatja a hajó önmegsemmisítését, az előzetest azzal fejezi be, hogy beszél Joshuával, és látszólag pótanyaként szolgál a fiú védelmére.

Ez sokkoló fordulat a MU/TH/UR számára, tekintve, hogy az AI programot úgy tervezték, hogy a legénység minden tagját feláldozhatónak tekintse a Xenomorph-minták visszahozatalára irányuló küldetés érdekében.

Ez azonban nem feltétlenül jelenti azt, hogy a program hirtelen jószívű lett.

 

 

Alien

 

 

Az Alien MU/TH/UR AI kódjában lehet egy fondorlatos terv

 

A régi rajongók tudják, hogy a MU/TH/UR elsődleges célja az első Alien-filmben az, hogy biztosítsa a Xenomorph biztonságos távozását. Függetlenül attól, hogy mi történik a legénységgel… Ezért kissé furcsa lenne azt feltételezni, hogy hirtelen úgy döntene, hogy Joshuát saját gyermekeként gondozza, mert elvesztette az édesanyját egy Xenomorph-támadásban. Ergo, teljesen lehetséges, hogy a fondorlatos mesterséges intelligenciának terve van.

Ahelyett, hogy elpusztítaná a hajót és kudarcnak tekintené a küldetést, az MU/TH/UR csapdába csalja Joshuát azzal, hogy biztonságos menekülést ígér neki.

Ez oda vezethet, hogy egy Facehugger megtámadja, majd egy mentőkapszulába szállítja. Így MU/TH/UR küldetése sikeres lesz. A MU/TH/UR a történet elején még siránkozik is a fő céljának esetleges kudarca miatt. Így logikus lenne, hogy Joshua révén más utat találjon a sikerhez.

A rajongók tanúi lehetnek a MU/TH/UR visszatérésének, valamint két másik, a sci-fi horror-sorozat univerzumát átszelő történetnek, amikor az Alien: Black, White & Blood 2024. február 21-én megjelenik a képregényes standokon.

Forrás: Marvel

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu