Meghekkelték a PlayStation Portal-t: szuper új „funkciót” kapott a készülék!

TECH HÍREK – A Google mérnökeinek egy csoportja feltörte a PlayStation Portal-t, hogy a Sony Remote Play kiegészítő eszközén natív módon játszhassa le a PSP-játékokat!

 

 

A Google egyik mérnöke bemutatta a PlayStation Portal hackelését. Ez lehetővé teszi, hogy az eszköz PSP-játékokat játsszon le. A Portal-t egy olyan kézi eszköznek tervezték, amely távolról vezérli a felhasználó PS5 konzolját. Ám ez nem akadályozta meg a rajongókat abban, hogy megpróbálják kibővíteni a kiegészítő használati lehetőségeit.

A korlátozott felhasználási lehetőségek ellenére a PlayStation Portal jó kritikákat kapott, és a népszerű kiskereskedőknél nehezen maradt sokáig raktáron.

A szemet gyönyörködtető formafaktor a PS3 óta létező Remote Play szolgáltatás legergonomikusabb módszerének bizonyult.

 

A PlayStation Portal a PSP-játékok natív futtatását mutatja be

 

Andy Nguyen, a Google mérnöke a közösségi médiában mutatta meg a PSP emulációs szoftver PPSSPP-t futtató, feltört PlayStation Portal eszközét. „Több mint egy hónapnyi kemény munka” és egy másik Google-mérnök, Calle Svensson segítsége után Nguyen eszköze natívan képes lejátszani a PSP-címeket. A Nguyen által megosztott képen a Portalon a Grand Theft Auto: Liberty City Stories című elismert PSP-cím fut.

Nagyrészt a PlayStation Plus Premium szintjének köszönhetően az előfizetők már most is játszhatnak PSP-játékokkal a készüléken, ám a korlátozott választékban elérhető, válogatott PSP-címek csak a Remote Play-en keresztül történő streameléssel játszhatóak le.

A PlayStation Portal feltörése a PSP emulációs szoftver natív futtatásához a készüléken azt jelenti, hogy nincs szükség internetkapcsolatra. Arról nem is beszélve, hogy így a Portalon a teljes PSP-könyvtár lejátszhatóvá válik. Tehát, nem csupán a PlayStation Plus vagy a PlayStation Store számára kurátori kezelésbe vett címek. Sajnos a rajongók számára, akik izgatottan várják, hogy hozzájussanak ehhez a hackhez, Nguyen kijelentette: „A közeljövőben nem tervezzük a kiadást”, mivel még rengeteg munka vár rájuk. A poszt sikerére való tekintettel azonban a csapat már ezen a hétvégén megoszthat néhány bemutató videót.

Annak ellenére, hogy a pletykák szerint egy új PlayStation kézi konzol van fejlesztés alatt, a Sony még nem jelentett be új hardvert.

A PSP utódjának, a PS Vitának a kudarca után a Sony többé-kevésbé kivonult a hordozható játékok piacáról. Ennek ellenére a Portal sikere hitelt adhat azoknak a híreknek, amelyek szerint egy új, dedikált kézi eszköz van készülőben.

A Nintendo Switch és a különböző kézi játék PC-k, mint a Steam Deck és a ROG Ally sikere bizonyítja, hogy van piaca a hordozható játékeszközöknek. Még olyan pletykák is keringtek, hogy a Microsoft egy kézi Xbox konzolt tervezhet. A Microsoft Gaming vezérigazgatója, Phil Spencer még a legutóbbi közösségi média aktivitásával is szította az Xbox handheld pletykákat.

Forrás: X

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu