PS Plus Premium: hét játék is távozik márciusban a szolgáltatásról – próbáljátok ki őket, ameddig lehet!

A Sony hét játékot leplezett le, amelyek alig egy hónap múlva távoznak a PS Plus Extra és PS Plus Premium rendszerből, ami elég idő arra, hogy néhányat még kipróbálhassunk közülük…

 

 

A Civilization 6, az Outer Wilds és öt másik játék márciusban távozik a PlayStation Plus Extra, illetve a PS Plus Premium szintjéről – árulta el a Sony. Ez az egy hónapos „felmondási idő” elég lehetőséget ad a PlayStation Plus-előfizetőknek, hogy néhány, bár valószínűleg nem az összes távozó címet végigjátsszák, ha akarják.

A PS Plus Extra és Premium könyvtárak havonta változnak, amióta a Sony 2022 júniusában három szintre osztotta előfizetési kínálatát.

A katalógusok rotációja minden hónap harmadik keddjén történik. A legutóbbi ilyen változásra alig egy nappal ezelőtt került sor. A PS Plus Extra és Premium 13 új játékkal bővült.

A szokásoknak megfelelően a rotáció során a Sony frissítette a PS Plus oldal „Utolsó esély a játékra” szekcióját is. A lépésből kiderült, hogy a Civilization 6, a Code Vein, a Ghostwire: Tokyo, a Haven, a Haven, a NEO: The World Ends With You, Outer Wilds és Tchia márciusban távozik a PS Plus Extra és Premium rendszerből. Ez összesen hét cím. Ám még mindig kevesebb, mint a kilenc játék, amely januárban elhagyta a PS Plus-t.

 

2024 márciusban távozó PS Plus Extra és PS Plus Premium játékok:

  • Civilization 6 – PS4
  • Code Vein – PS4
  • Ghostwire: Tokyo – PS5
  • Haven – PS4, PS5
  • NEO: The World Ends With You – PS4
  • Outer Wilds – PS4, PS5
  • Tchia – PS4, PS5

 

A most megerősített újonnan kikerülő játékok túlnyomó többsége meglehetősen hosszú időt töltött a Sony előfizetéses tartalomkatalógusának részeként. Még 2023 márciusában kerültek fel a PS Plushoz. Ez az egy teljes év volt a leghosszabb idő, amit egyetlen cím valaha is a PS Plusban töltött. A szolgáltatás legújabb tagja a távozók közül a Civilization 6. Utóbbi 2023 szeptemberében vált elérhetővé a Sony előfizetői számára.

A következő hónap harmadik keddje március 19-re esik, így várhatóan ezen a napon hagyják el a PS Plus-t a fent említett címek.

Így a Sony előfizetőinek marad elég ideje arra, hogy néhányat leküzdjenek közülük. Ám azoknak, akik mind a hét játékkal ezt remélik, teljes munkaidős feladatként kell kezelniük a dolgot. Még a legóvatosabb becslések szerint is 120 órát venne igénybe az összes most felfedezett távozó játék végigrohanása.

Ez még nem számol azzal a ténnyel, hogy a Civilization 6 a különböző forgatókönyvek újrajátszásáról szól, így még ha egy-egy kampány meglehetősen rövid is, annak befejezése aligha tekinthető a játék legyőzésének.

Mindent látni, amit a PS Plusból hamarosan távozó maradék hat cím kínál, valószínűleg szintén lehetetlen egyetlen hónap alatt. Másrészt azoknak a PS Plus Extra és Premium tagoknak, akik belátható időn belül hosszú távon is meg kívánják tartani előfizetésüket, érdemes szem előtt tartaniuk, hogy nem ritka, hogy a játékok visszatérnek a Sony szolgáltatásába.

Forrás: Push Square

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu