Sokak kedvenc kalózos játéka újra felkapott, hála a Skull and Bones-nak?!

A Ubisoft nemrégiben megjelent online tnegerjárós Skull and Bones játéka talán új lendületet ad az évtizedes Assassin’s Creed 4: Black Flagnek is…

 

 

A Ubisoft tízéves Assassin’s Creed 4: Black Flag játékának a játékosszáma fellendült, mivel spirituális utódja, a Skull and Bones több éves késés után végre megjelent. A játék, amelyet még 2017-ben lepleztek le, az Assassin’s Creed 4 által bevezetett, dicsért tengeri harcokat veszi át és bővíti ki, mint egy folyamatos live service élményt. Lehetővé teszi a játékosok számára, hogy online hajócsatákban vegyenek részt egy közös nyílt világban.

Az Assassin’s Creed 4: Black Flag a Ubisoft ikonikus történelmi lopakodós franchise-ának egyik legkedveltebb címe, a sorozat egyik legjobbjaként maradt meg a köztudatban.

A kalózos tengeri harcok egyik legnagyobb fénypontja volt. Hiszen olyasmivel ritkán próbálkozott korábban más AAA-játék, nemhogy egy Assassin’s Creed-cím. A kardforgató főhős, Edward Kenway a rajongók kedvenc assassinja lett a nagydumás személyiségével és az Assassin’s Creed 3 Haytham Kenwayjéhez való kötődésével. Éppen tavaly kezdtek el pletykálni az Assassin’s Creed 4 teljes körű remake-jéről. Ez komoly izgalmat és találgatásokat váltott ki a rajongók körében.

Alig néhány nappal a Ubisoft Skull and Bones megjelenése után a TrueAchievements nevű Xbox Achievement oldal észrevette, hogy egyre több játékos özönlik az Assassin’s Creed 4: Blag Flagre. Amióta az SnB február 8-án megtartotta első béta-hétvégéjét, a Black Flag egyre több játékost lát. Ez folytatódott a Skull and Bones korai hozzáférésű indulásán keresztül, és végül a február 16-i teljes megjelenésig.

A TrueAchievements szerint a Blag Flagben e két hét alatt lenyűgöző, 31%-os ugrás volt az Xbox-játékosok száma.

Nehéz megmondani, hogy pontosan miért látott ekkora fellendülést az Assassin’s Creed 4: Black Flag. A Skull and Bones úgy tűnik, langyos fogadtatásban részesült. Sokan úgy érzik, hogy a szolgáltatási cím nem éri el a Blag Flag szintjét. Ehelyett sok játékos talán inkább a kivételes tengeri harcok, valamint a gyalogos akció-kaland játékmenet miatt választja újra az évtizedes címet. Utóbbi az SnB-ből kiábrándító módon hiányzik. A TrueAchievements emellett megemlítette a legutóbbi kiárusítást, amelynek a múlt hónapban a Black Flag is részese volt. A klasszikus Assassin’s Creed-cím mindössze 8,99 dollárért (alig több mint 3000 Ft-ért) volt kapható. Fontos megjegyezni, hogy a TrueAchievements csak az Xbox játékosokat veszi számba. Lehetséges, hogy a Blag Flag felfutása még nagyobb lehet a PC-s és PlayStation játékosok körében.

 

Mit várhatnak a Skull and Bones után az Assassin’s Creed rajongók?

 

Az idő fogja megmutatni, hogy a Skull and Bones képes lesz-e még évekig életben maradni élő szolgáltatásként. Ami az Assassin’s Creed rajongókat illeti, a Black Flag remake pletyka még igaznak bizonyulhat. Habár a Ubisoftnak minden bizonnyal tele van a keze a fejlesztés alatt álló számos más nagy Assassin’s Creed projekttel. Talán az Assassin’s Creed rajongók még idén valamikor többet megtudhatnak a pletykált Black Flag remake-ről vagy valamelyik következő nagy címről.

Forrás: TrueAchievements

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu