A Baldur’s Gate 3 fejlesztői alkalmaznák a közelmúltbeli elbocsátások érintettjeit?!

A Baldur’s Gate 3 fejlesztője, a Larian Studios arra bátorítja a játékiparban nemrégiben történt elbocsátások által érintett embereket, hogy küldjék be önéletrajzukat.

 

 

Miközben a játékipart újabb elbocsátásokról szóló szomorú hírek sújtják, a Baldur’s Gate 3 fejlesztője, a Larian Studios közbelép, hogy segítséget nyújtson az érintetteknek. A BG3 nemrég ünnepelte a 10 millió eladott példányszám elérésének mérföldkövét, és naponta nagyjából 600 000 játékossal büszkélkedhet.

A játékiparon belül több mint 6000 elbocsátást jegyeztek fel 2024 elejétől a sajtótájékoztató időpontjáig, szemben a 2023-as év egészét tekintve bekövetkezett nagyjából 10 000 elbocsátással.

A Sony bejelentése, miszerint 900 PlayStation-alkalmazottat bocsát el, körülbelül 24 órával azután történt, hogy a dán indie stúdió, a Die Gute Fabrik bezárt. Ugyanis nem volt elegendő finanszírozás a következő projektjéhez. A játékosok és az iparág szakemberei aggodalmukat fejezték ki a játékipar jövőjével kapcsolatban. Megkérdőjelezik, hogy a jelenlegi modell fenntartható-e.

Michael Douse, a Baldur’s Gate 3-at fejlesztő Larian Studios kiadói igazgatója a Twitteren arra buzdította a közelmúltban történt elbocsátások áradatában érintetteket, hogy jelentkezzenek a cégnél. Annak ellenére, hogy a Larian Studioshoz már most is rengeteg pályázat érkezik. A pályázóknak azt tanácsolják, hogy a cég honlapján található bármelyik álláshirdetésre jelentkezzenek. Tehát ne csak arra, amelyik megfelel a konkrét képzettségüknek. Douse szerint minden beadott pályázatnak megvan a lehetősége arra, hogy eljusson és megnézze a kívánt osztályvezető.

A munkanélküliséggel kapcsolatos szokásos aggodalmak mellett sokan, akiket elbocsátásokkal szembesítenek, a közösségi médiában kifejezték, hogy munka nélkül lejár a munkavállalási vízumuk, ami arra kényszerítené őket, hogy elköltözzenek.

A tweetben azt is megemlítik, hogy a jövőben „még ki nem írt szerepek” is elérhetővé válnak. Ez tovább erősíti annak lehetőségét, hogy a Larian Studios terjeszkedni fog. Esetleg egy másik stúdiót is nyit. A játékipar jelenlegi tragikus helyzete ellenére úgy tűnik, hogy a BG3 folyamatos népszerűsége megvédi a Larian Studios-t az iparág legutóbbi hanyatlásának legrosszabb következményeitől.

Egy, a témához fűzött megjegyzésre válaszolva Douse fenntartja, hogy egy bővítés a Lariannál csak azt szolgálná, hogy a cég minél tovább azt alkothasson, amit akar, a hangsúlyt a hosszú életre helyezve.

A Baldur’s Gate 3 hatalmas kritikai és kereskedelmi sikert aratott a 2023 augusztusi teljes megjelenése óta. A Hasbro számára a Dungeons & Dragons tulajdonának licencelésével 90 millió dollárt hozott. A BG3 7 hónappal a megjelenése után is jól teljesít a játékosok körében. Jelenleg 96%-os pozitív szinten áll. Annak ellenére, hogy több mint félmillió értékeléssel rendelkezik.

Forrás: X

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu