Hatalmas leépítés a PlayStation háza táján – egy népszerű franchise új játékát is törölhették miatta?!

A 2024-es év eddigi tragikus trendjét követve a Sony 900 PlayStation-alkalmazottat bocsát el a stúdióból, ami több régiót érint.

 

 

A PlayStation elbocsátásokat jelentett be több stúdióban, ami 2024-ben is aggasztó tendenciát mutat a játékszektorban. A lépés csak a legújabb a tömeges elbocsátások sorozatában, amellyel a játékipar az elmúlt évben szembesült. A Sony legutóbbi bejelentése alapján úgy tűnik, ez a tendencia nem valószínű, hogy lelassul az elkövetkező hónapokban.

Tavaly a Sony néhány saját stúdióját, például a Media Molecule-t és a Visual Arts Groupot érintették az elbocsátások, valamint a The Last of Us-gyártó Naughty Dog leépítése keltett feltűnést.

Ezeket a bejelentéseket újabb elbocsátásokról szóló pletykák követték. Ám a cég akkor még nem közölt részleteket. Most, hogy a játékipar már több mint 6000 elbocsátásnál tart 2024 első két hónapjában, a Sony láthatóan drasztikusabb költségcsökkentési intézkedéseket is hoz.

A Sony bejelentette, hogy 900 PlayStation-alkalmazottat bocsát el. Ez a globális munkaerő mintegy 8%-a. Az érintett szektorok közé tartozik a VR-játékokkal foglalkozó részleg, ahol a Sony bezárja londoni stúdióját. Valamint leépítik a Firesprite-ot, a Horizon Call of the Mountain VR játék fejlesztőjét. Az elbocsátások a Guerrilla, a Naughty Dog és az Insomniac Games munkatársait is érinthetik. Ez megerősíti a pletykákat, miszerint a Sony nyomást gyakorol a Spider-Man 2 fejlesztőjének létszámleépítésére. A hírt kommentálva a PlayStation leköszönő vezetője, Jim Ryan kijelentette, hogy a döntés több hónapig tartó vita után született a vezetésen belül.

Ez egy eszköz arra, hogy „a vállalat hosszú távú fenntarthatóságára összpontosítva haladjunk előre”, miközben „a lehető legjobb tapasztalatokat nyújtjuk” a PlayStation számára.

 

 

Twisted Metal - Megvan a sorozat főszereplője PlayStation

 

 

A PlayStation-leépítés miatt kaszálhatták el az új Twisted Metalt?!

 

Egy korábban be nem jelentett Twisted Metal-játékot állítólag töröltek a PlayStationnél zajló elbocsátások közepette. A liverpooli székhelyű Firesprite fejlesztő cég állt volna a Twisted Metal visszatérése mögött. A pletykák szerint egy live service-játék lett volna.

A bejelentetlen Twisted Metal törléséről szóló jelentés a Bloomberg riporterétől, Jason Schreiertől származik, aki megerősítette, hogy a PlayStationnél ma zajló tömeges elbocsátások miatt történt.

A játékot a Studio Liverpool hamvaiból alapított Sony-fejlesztő Firesprite live service-sorozatnak szánta. Az elbocsátások részeként a Firesprite-ot az egyik legsúlyosabban érintett csapatként jegyezték fel. Így sajnos a törlés ennek természetes következményének tűnik. Korábban a Firesprite a Guerrilla Games-szel közösen fejlesztette a Horizon Call of the Mountain-t, mielőtt úgy tűnik, továbbállt a Twisted Metalon dolgozni.

Közvetlenül az első beszámolója után Schreier azonban eloszlatott néhány pletykát, amelyek a Twisted Metal-hírek nyomán bukkantak fel. Felröppentek olyan találgatások, hogy a cím a törléskor már közel állt a befejezéshez. Ám Schreier megerősítette, hogy a játék a fejlesztés nagyon korai szakaszában van. Valójában még nem is kapott zöld utat. Ez azt jelenti, hogy még az elbocsátások nélkül is van rá esély, hogy a cím ettől függetlenül soha nem látott volna napvilágot. A sorozat előző címe az egyik legjobb PS3-as járműalapú játék volt. Szomorú hallani, hogy az eddig elvégzett munka így vész kárba.

Forrás: The Guardian, X

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu