Mi lesz veled, Twisted Metal? Gond lehet a Sony adaptációs stratégiájával?!

MOZI HÍREK – A Sony legújabb tévés kísérlete, a Twisted Metal szomorú eredménye mellett hogyan állnak a jövőbeli kilátásaik?

 

 

Napokkal a Peacock klasszikus demolition derby franchise-jának, a Twisted Metal-nak a megjelenése után úgy tűnik, hogy a sorozatot elfelejtették. A videójáték-adaptációkat már bejelentésükkor borzalmas elvárásokkal terhelik. Ám a modern példák megváltoztatták a narratívát. Miközben a Sony keményen tör a videójáték-filmek piacának uralma felé, minden egyes félresikerült lépés azzal fenyeget, hogy felborítja a vállalat terveit.

A Super Mario Bros. filmnek meg kell változtatnia a videójáték-adaptációkat. Ez a harmadik legtöbb bevételt hozó animációs film. A film minőségével kapcsolatos vitákat félre lehet tenni. A filmnek a hollywoodi örökös „kövessük a vezetőt” mentalitás legújabb célpontjának kell lennie.

A tanulság minden bizonnyal az, hogy a nézők azt akarják látni, ahogy kedvenc játékaikat blockbuster költségvetésből és rengeteg bolondos rajongói kikacsintással játsszák el.

A Twisted Metal Rotten Tomatoes pontszámát elnézve azt gondolhatnánk, hogy jól teljesít. A kritikusok 69%-os pozitív értékelést adtak neki, míg a közönség 98%-a élvezte. A Metacritic kevésbé volt kedves, a 100-ból 53 pontot kapott. Általánosságban buta szabadulós szórakozásnak tartják. A brutális erőszak, a zord humor és a félszívű mellékküldetésekbe való állandó kitérők valahogy elavultnak tűnnek. A soundtrackje a 2000-es évek eleji nu-metalból épül fel. A forgatókönyvek inkább egy régi Newgrounds-animációban éreznék otthon magukat. A nagyszabású akciójelenetek olyan hatásosak, mint amilyenek az értelmetlen autóbalesetek lehetnek.

A sorozat érdekessége, hogy úgy tűnik, hogy úgy jött és ment, hogy senki sem szólt egy szót sem. Egy héttel a Peacockon való megjelenése után a sorozatnak mindössze 42 kritikája van a Rotten Tomatoeson. Hogy ezt perspektívába helyezzük, a Teenage Mutant Ninja Turtles: Mutant Mayhem alig 24 óra alatt több mint 130-at kapott. A sorozat nem keltett feltűnést. A keresőkifejezései nagyjából 24 órán keresztül trendingeltek a Google-on. A közösségi médiában nem vált vírussá, és úgy tűnik, nincs vita körülötte. Még a sorozatról szóló Wikipédia-szócikk is a negyedik bejegyzés után már nem ad epizód-összefoglalót.

A legnagyobb hullámot úgy tűnt, hogy az első trailer megjelenésekor váltotta ki, ami egy kisebb trendet eredményezett, amikor a Twitter-felhasználók a párbeszédeket mártogatták.

A Twisted Metal mint sorozat problémája az, hogy a franchise minden érdemleges aspektusa megköveteli a játék formátumot. Bárki összerakhat néhány unszimpatikus karaktert, írhat tonnányi ízléstelen geget, és összetörhet egymillió autót. Egy olyan IP nevének hozzáadása, amely egy évtizede nem adott ki játékot, semmit sem tesz hozzá a játékhoz. Vitatható, hogy a sorozat jobban teljesített volna az elvárások nélkül. A jövőbeni PlayStation Productions-filmeknek meg kell érteniük, hogy mitől lesz érdemes egy videójáték-adaptáció.

Forrás: Rotten Tomatoes, Metacritic

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu