Nem fogjátok kitalálni, melyik régi játék tört előre a Steam eladási listáján!

Egy széles körben kedvelt játék több mint nyolc évvel a megjelenése után meglepő módon újra felbukkan a Steam eladási listáján.

 

 

A Stardew Valley jelenleg az ötödik legkelendőbb játék a Steam-en, február 27-én. Újbóli felbukkanása a bestseller-lista élmezőnye közelében egybeesik a játék nyolcadik évfordulójával.

Az Eric „ConcernedApe” Barone által fejlesztett Stardew Valley-t régóta az egyik legsikeresebb indie játékként emlegetik.

Bár 14,99 dolláros (kb. 5 400 forintos) ára mást sugallhat, a Story of Seasons ihlette farmszimulátor az egyik legtartalmasabb játék a maga nemében. Ráadásul még mindig kap frissítéseket! A legújabbat éppen február 26-án jelentették be a játék nyolcéves megjelenési évfordulója alkalmából.

Egy nappal később a Stardew Valley a Steam bestsellerlistájának élmezőnye közelében találta magát. Itt jelenleg az ötödik helyen áll. Bár az újabb nagyszabású frissítés bejelentése látszólag megújította a játékosok érdeklődését a játék iránt, a népszerűség megugrását valószínűleg a Stardew Valley eddigi legalacsonyabb árával megegyező hatalmas, 50%-os kedvezmény is felerősítette. Az ajánlat csak 24 órán át volt érvényben, ami még tegnap lejárt.

 

 

Stardew Valley / Steam

 

 

Steam Top Sellerek, 2024. február 27.

  1. Helldivers 2
  2. Counter-Strike 2
  3. Steam Deck
  4. Last Epoch
  5. Stardew Valley
  6. PUBG: Battlegrounds
  7. Elden Ring
  8. Apex Legends
  9. Palworld
  10. Baldur’s Gate 3

 

Hogy a játéknak meddig sikerül megtartania helyét a top 10-ben, azt még nem tudjuk. Ám ettől függetlenül ez a fejlemény újabb figyelemre méltó bizonyítéka a játék kitartásának. Ami a farmszimulátor következő lépéseit illeti, a Stardew Valley 1.6-os frissítése többek között szezonális ruhákat ígér Pelican Town lakóinak. Továbbá több mint 100 új párbeszédsort, két minifesztivált és új Joja végjáték-küldetéseket.

A frissítés a tervek szerint március 19-én éri el a PC-s játékosokat, a ConcernedApe pedig azt ígéri, hogy a Stardew Valley mobil- és konzolos verziója „a lehető leghamarabb” követni fogja.

Hogy a közelgő frissítés lesz-e végül a játék utolsó nagyobb kiegészítője, azt sem tudhatjuk. ConcernedApe már régóta hangoztatja, hogy a figyelmét a következő projektjére, a Haunted Chocolatierre akarja fordítani. Ám ennek során sosem zárta ki a jövőbeli Stardew Valley-frissítéseket. Az alapján, amit a fejlesztő az elmúlt években megosztott a közösségi médiában, a Haunted Chocolatier már most is a fő fókusza már egy ideje. A Stardew Valley hosszú távú sikere, amely nemrég lépte át a 30 millió eladást, biztosíthatja, hogy ConcernedApe annyi időt szánhat a következő projektjére, amennyit csak akar.

Forrás: SteamDB

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu