Döbbenetes rekordot állított fel a Dűne: Második rész!

MOZI HÍREK – Még a Bosszúállók: Végjáték és James Cameron Avatarja sem tudta felállítani azt a rekordot, ami a Dűne: Második résznek (Dune: Part Two) sikerült…

 

 

A Dűne: Második rész (Dune: Part Two) 9,4-es IMDB-értékelésével ott szárnyal, ahol még a Bosszúállók és az Avatar sem tudott! Denis Villeneuve sci-fi folytatása beírta magát a történelemkönyvekbe: 9,4-es átlagot kapott az IMDB-n, ami a valaha mért legmagasabb értékelést jelenti a népszerű kritikai oldalon. Ezzel a csillagászati értékeléssel a film felülmúlta a korábbi rekordokat, mint például a Bosszúállók: Végjáték (8,4) és az Avatar (7,8) eredményeit. Ezzel megszerezte a hőn áhított első helyet.

A Dűne második részének 9,4-es átlaga az IMDB-n olyan klasszikusokat előz meg, mint A Keresztapa, A remény rabjai (Shawshank Redemption) és A sötét lovag, amelyek mind 9,1 és 9,3 között mozognak.

(Egy szintén friss érkező, az FX új Sógun-sorozata szintén 9,3-on áll jelen pillanatban.) Eközben a Bosszúállók: Végjáték 8,4-es, az Avatar pedig 7,9-es értéket kapott. Ezek a filmek kiválóak, de nem érik el Denis Villeneuve sci-fi víziójának szintjét.

Az IMDB szerint egy másik kritikus a Dűne 2-t – 10/10-re értékelte. Ha a jegybevételeket nézzük, a Végjáték minden idők második legtöbb bevételt hozó filmje 2,8 milliárd dollárral, míg az Avatar 2,9 milliárddal vezeti az örökranglistát. Eközben Villeneuve eredeti Dűne-filmje szerény 400 millió dollárt hozott világszerte.

A Dűne azonban mély visszhangot keltett a kritikusok és a rajongók körében. Az első Dűne-film az IMDB-n 8,1 pontot kapott, és 6 Oscar-díjat nyert. A második rész még jobb kritikákat kapott (tőlünk is – lásd itt) érzelmi súlyával és vizuális pompájával. A kritikusok elsöprő elismerése az IMDB-n 9,4-es átlagértékelést ért el.

Ezzel szemben a Bosszúállókat és az Avatar-filmeket egyes kritikusok a megjelenéskor szórakoztatónak, de felszínesnek ítélték. Bár a közönség széles körben szerette őket, a kritikusok körében nem értek el olyan szintű rajongást, mint a Dűne folytatása.

Forrás: IMDB, X

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu