Hackertámadás érhette az Apex Legends-t – íme a Respawn reakciója!

Az Apex Legends Global Series-en nemrég történt hacker incidens után a Respawn hivatalos közleményt adott ki, hogy megnyugtassa a rajongókat.

 

 

A Respawn végre frissítést adott a közelmúltban történt Apex Legends hacker incidens után. Az Apex Legends Global Series (ALGS) észak-amerikai regionális döntőjének legutóbbi kiadása megszakadt. Ugyanis hackerek utat törtek maguknak a versenyre. Mivel a stúdió részéről akkor nem érkezett kommentár, sok AL játékos aggodalmát fejezte ki a játék esetleges sebezhetőségével kapcsolatban. Szerencsére nem kellett sokáig várni arra, hogy a Respawn hivatalos közleményt adjon ki a biztonsági aggályok eloszlatására.

A hacker-támadás nem újdonság a játékiparban, különösen, ha a népszerű live-service játékokról van szó.

Magát az Apex Legendset is számos csalással és hackeléssel kapcsolatos probléma sújtotta a 2019-es indulása óta. Tavaly a cég egyik figyelemre méltó tiltási hullámában a Respawn több mint 3000 csalót tiltott ki rangsorolt meccseken.

Az Apex Legends versenyen történt hacker incidens azonnali biztonsági kérdéseket vetett fel. Például azt, hogy a hackelés valószínűleg egy Anti-Cheat sebezhetőség volt. Az Epic Games azonban tisztázta, hogy nem találtak ilyen problémát. Ezt a Respawn saját frissítése követett a játék állapotáról. A vállalat közleményében leszögezte, hogy a probléma napvilágra kerülése után azonnal szüneteltette a versenyt. A Respawn azt is közölte, hogy csapata „egy többszintű frissítéssorozat első részét” telepítette a játék biztonságának biztosítása érdekében. Még nem tudni, hogy mik a konkrétumok. Ám ez azt jelzi, hogy a fejlesztők további biztonsági intézkedésekkel készülnek.

 

Harc az Apex Legends hackerek ellen és azon túl

 

Sajnos nem ez az egyetlen probléma a Titanfall 2 stúdiója számára. Nemrég jelentették be, hogy az AL-t elbocsátások sújtották az EA 670 fős létszámleépítésének részeként. Utóbbi több stúdiót is érintett. Néhány hete az EA vezérigazgatója, Andrew Wilson megemlítette, hogy a vállalat „több játékmódot” keres az Apex Legendsben.

Valamint, hogy a hangsúly a népszerűség növelésén van a kiaknázatlan piacokon 2024-ben és azon túl. Akárhogy is, nem világos, hogy az elbocsátás milyen hatással lesz a játék jövőjére.

Ez nem jelenti azt, hogy ez mind rossz hír a játékosok számára. A közelgő Star Wars stratégiai játék mellett a Respawn állítólag egy új Titanfall-alapú címen is dolgozik. A rajongók már régóta követelik a kultikus Titanfall 2 folytatását, annak ellenére, hogy a stúdió folyamatosan vonakodik nyilatkozni a Titanfall 3 lehetőségéről. Még eltarthat egy ideig, amíg a Respawn hivatalosan is bepillantást enged a következő projektjébe. Ám az AL folyamatos fejlesztésével kapcsolatos erőfeszítései ígérik, hogy a rajongók érdeklődése továbbra is élénk lesz.

Forrás: X

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu