Klasszikus MMORPG kaphat folytatást hamarosan?!

Annak ellenére, hogy a nagy sikerű MMORPG Guild Wars 2 még mindig aktívan termeli az új bővítményeket, az ArenaNet állítólag már dolgozik a 12 éves játék folytatásának fejlesztésén.

 

 

Az NCSoft nemrégiben tartott részvényesi gyűlésén elhangzott beszámolók szerint az ArenaNet gőzerővel dolgozik a Guild Wars 3 fejlesztésén. Bár a Guild Wars 2 még mindig kap új frissítéseket és bővítéseket, úgy tűnik, hogy az ArenaNet már a régóta futó MMORPG folytatásán dolgozik.

Az eredetileg 2012-ben megjelent Guild Wars 2 az eredeti, 2005-ös Guild Wars MMO folytatása volt. Közel 12 évvel később a Guild Wars 2 még mindig rendszeres frissítéseket kap. A Secrets of the Obscure bővítmény már javában készül, és a következő két évben még legalább két DLC-t terveznek hozzá.

Az ArenaNet anyavállalatának, az NCSoftnak a közelmúltban tartott részvényesi gyűlése szerint azonban a Guild Wars 3 már fejlesztés alatt áll.

Amint arról az Inven koreai hírportál beszámolt, Park Byeong-moo megbízott elnök az NCSoft vezérigazgatója, Kim Taek-jin nevében szólalt fel. Ebben röviden kitért az NC West teljesítményére. Miközben a témáról beszélt, elmondta: „Az ArenaNetnek van egy értelmes IP-je, a ‘Guild Wars’, és a Guild Wars 2 után jelenleg a ‘Guild Wars 3-on’ dolgoznak”. Bár további információkat nem árult el, szavai szinte már hivatalos bejelentésként szolgálnak a folytatásról.

 

 

Guild Wars 2 MMORPG

 

 

Az ArenaNet jelenleg a Guild Wars 3 MMORPG-t fejleszti

 

A Guild Wars 2 folytatásáról szóló pletykák már 2019 óta keringenek az interneten. Így messze nem ez az első alkalom, hogy a Guild Wars 3 forró témává vált. Ennek ellenére az, hogy egy ügyvezető elnök lazán elejti egy játék létezését, sokkal hitelesebb, mint a kiszivárogtatások és spekulációk.

A Guild Wars 2 közel kétszer annyi ideje kap frissítéseket, mint az elődje, így logikus lenne, ha az ArenaNet hamarosan továbblépést tervezne.

Hogy pontosan hogyan fog kinézni a Guild Wars 3, azt egyelőre nehéz megmondani. Hiszen a megbeszélésen nem esett róla még egyszer szó. A Guild Wars 2 250 évvel az első rész eseményei után játszódik. Így a folytatás is hasonló időugrást tartalmazhat. A Twitch streamer Delta egy korábbi ArenaNet-fejlesztő LinkedIn-oldalán bizonyítékot talált arra is, hogy a Guild Wars 2 egyes eszközeit az Unreal Engine-re portolták. Ennek köze lehet a folytatáshoz.

Néhány rajongó azonban aggályokat fogalmazott meg a Guild Wars 2 folytatásának lehetőségével kapcsolatban. Az MMO aktív játékosai attól tartanak, hogy a folytatás felé való elmozdulás a Guild Wars 2 fejlesztésének leállítását okozhatja. Amikor a Guild Wars 2-t először bejelentették, a Guild Wars 1 bevezette a Hall of Monuments-et. Ez egy olyan jutalmazási rendszer, amelyben a rajongók az előzményjátékban elért eredményeik alapján szerezhetnek dolgokat a GW2-ben. Ha a Guild Wars 2-ben is hasonló rendszert vezetnek be az állítólagos folytatáshoz, az lehet, hogy pont ezeknek a játékosoknak segít majd, hogy a félelmüket izgalommá változtassák.

Forrás: Inven, X

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu