A Microsoft is megemlékezik Toriyama Akiráról [VIDEO]

A játékiparban is ismert művész karaktertervezőként tevékenykedett leginkább a szakmában, és a Microsoft az egyik játékából emelt ki valamit, amivel méltó módon tiszteleghet Toriyama Akira előtt.

 

A Microsoft a Twitteren azt írta, hogy egy igazi legenda előtt kívánnak tisztelegni, ugyanis egy új, dinamikus dashboardot tettek közzé, és ezen a főszerepet a Blue Dragon játssza. Az alapanyagot (a művészeti stíust) és a karakterdizájnt Toriyama hozta létre, és a játék anno Xbox 360-ra jelent meg Japánban 2006 decemberében, a nyugaton pedig 2007 augusztusában; a fejlesztő a Mistwalker és az Artoon volt, a kiadásért pedig a Microsoft volt a felelős (tehát már ekkor is próbálkoztak japán fejlesztőkkel exkluzív címeket fejleszteni, ugyanis „a kék sárkány” máshol azóta sem jelent meg).

Toriyama a Dragon Quest franchise, a Chrono Trigger, vagy épp a Blue Dragon karaktertervezője volt, de a leginkább arról ismerhetjük őt, hogy a Dragon Ball franchise-ot létrehozta (ami ugyebár hazánkban anno derékba tört, ugyanis a Dragon Ball Z napközbeni televíziós vetítése nem történt meg az RTL Klubon, és csak évekkel később, a Viasat 6 vállalta magára). Ő inkább a mangás vonulaton mozgott, nem pedig a játékiparban, de a karaktertervezéshez pont kapóra jön az ilyen tehetség, így nem csoda, hogy a játékipari munkássága is emlékezetesnek tekinthető.

Toyiama halálhírét a Bird Studio és a Capsule Corporation Tokyo közös közleménye tudatta a világgal: „Mélységesen sajnáljuk, hogy még mindig több, készülőfélben levő, nagy lelkesedéssel készülő műve volt. Továbbá, hogy még sok mindent el tudott volna érni, azonban sok mangacímet és műalkotást hagyott a világra. Hála a világszerte oly sok ember támogatásának, több mint 45 évig tudta folytatni alkotói tevékenységét. Reméljük, hogy Toriyama Akira egyedülálló alkotói világát még sokáig mindenki szeretni fogja,” idézve a közleményből.

Toriyama Akira 68 éves korában, koponyaűri vérömlenyben hunyt el március elsején. Szűk családi körben és néhány rokonnal történt meg eltemetése.

Forrás: VGC

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu