Ennyi volt: szomorú bejelentést tettek a Cyberpunk 2077 alkotói…

A CD Projekt RED megerősítette, hogy „elégedettek” a Cyberpunk 2077 állapotával, és már nem fejlesztik tovább. Most már csak a folytatásra gondolnak.

 

 

Három évnyi frissítés után a Cyberpunk 2077 alkotói végleg továbblépnek. Ezt hivatalosan is megerősítette a CD Projekt RED egy kérdezz-felelek ülésen, amelyet a befektetőiknek tartottak. A cég kifejtette, hogy tavaly év vége óta elégedettek a cím állapotával. Így nem terveznek további nagyobb frissítéseket. Sőt, a csapat nagy részét már át is helyezték más projektekbe. Immár csak 17 alkalmazott dolgozik a játékon.

A pontosításra azután került sor, hogy egy befektető megkérdezte, vajon 17 fejlesztő elég-e a játék által megkövetelt munkához. „Igen, elég. Elégedettek vagyunk a játék jelenlegi állapotával (…) A csapat létszáma még egy kicsit csökkenhet is, mert egyelőre nem tervezünk további frissítéseket. Természetesen továbbra is szemmel tartjuk a játékot” – mondta a cég a már említett kérdezz-felelek során. Ebben az értelemben a játék gyakorlatilag egy olyan „létfenntartó” állapotba került, amelyben nem lesz több tartalom.

A fejlesztő cég emlékeztette a befektetőket és a Cyberpunk 2077 rajongóit is, hogy már dolgozik a folytatáson, amely egyelőre a „Project Orion” kódnevet viseli.

Ez a projekt még nagyon korai stádiumban van. Mindössze 47 alkalmazottat foglalkoztat. A vállalat legtöbb erőfeszítése a The Witcher 3 folytatásának fejlesztésére összpontosul. 2015 óta nincs új főjáték a Witcher-sagában. Habár teljes gőzzel haladnak, az új megjelenések még mindig váratnak magukra.

Egyrészt, jó hírnek tűnik, hogy a CD Projekt továbbléphet. A cég adós maradt a közösséggel szemben a zászlóshajónak szánt játék katasztrofális megjelenése után. Ám a Cyberpunk 2077 most már elragadó kritikákat kap a felhasználóktól. A Steamen az elmúlt 30 napban megjelent értékelések túlnyomórészt pozitívak (8000-ből 92%). A címnek még mindig rengeteg játékosa van. Másrészt, kicsit szomorú is ez a bejelentés. Hiszen a folytatásra még jó pár évet kell várnunk, a játék világa pedig még rengeteg lehetőséget tartogatna további történetek elmesélésre…

Forrás: CDPR

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu