Új kézikonzolt fejleszthet titokban a Sony?!

TECH HÍREK – A Sony újonnan közzétett szabadalma alátámasztani látszik a közelmúltban megjelent pletykákat és spekulációkat egy új, fejlesztés alatt álló PlayStation kézi rendszerről.

 

 

Egy frissen közzétett szabadalom alátámaszthatja a pletykákat és spekulációkat a Sony egy új, fejlesztés alatt álló PlayStation kézi készülékéről. A PlayStation Portállal ellentétben az új szabadalomban a PlayStation Vita, a PlayStation Portable és a PSP Go elődökre hivatkozik.

Februárban a technológiai YouTuber és bennfentes Moore’s Law is Dead közzétett egy videót, amelyben azt állította, hogy a Sony egy új kézi játékeszközön dolgozik.

A videó szerint az AMD-t már felbérelte a Sony az új kézikonzol-rendszer gyártásáért. Ám állítólag a gyártás még nagyon korai stádiumban van. A pletyka szerint a kéziszámítógépen PS4-játékok és kiválasztott PS5-ös játékok futhatnak majd egy patch segítségével. Tehát, a Valve Seam Deckjéhez hasonlóan működve. Persze elképzelhető, hogy az új handheld valójában nem is fog megjelenni. Azonban egy új szabadalom arra utal, hogy a Sony folytatja a Moore’s Law is Dead videóban elhangzott terveket.

A Sony új szabadalmának célja, hogy egyszerűsítse azt a folyamatot, amikor egy játékról egy mobil eszközön játszva átváltunk egy konzolon való játékra. Ennek egyik kulcseleme a felhőalapú játék. A felhőalapú játék jelenleg nem támogatott a PlayStation Portal eszközön. A szabadalom külön megjegyzi, hogy a Sony korábbi handheld konzoljai, például a PSP esetében, a hagyományos játék eszközeit élvezik a játékosok. A kéziszámítógépes/mobil játékélmény azonban a kisebb grafikai hűség és a kevésbé dinamikus vezérlés miatt nem teljesen azonos az otthoni konzolos játékkal.

A játékosok számára e probléma megoldása érdekében a szabadalom látszólag a Sony új kéziszámítógépét mutatja be, amely képes a felhőalapú játékfunkciókat használni, jobb bemenetekkel és válaszidővel.

 

 

Sony PlayStation

 

 

A friss Sony szabadalom új kézikonzolt és felhőalapú játékfunkciókat mutat be

 

Úgy tűnik, hogy a szabadalom nem a PlayStation Remote Play alkalmazáshoz kapcsolódik. Ugyanis az sem támogatja a felhőalapú játékot. Mi több, a kéziszámítógép és annak belső folyamatai képesek „valós idejű dinamikus korrekcióra” játék közben. Valamint a felvételek „nézői eszközökre” történő streamelésére. A streaming és az átviteli folyamatokért egy szerver és annak sávszélessége felel.

A szabadalom rajzain látható, hogyan hangolják össze a folyamatokat a készülék és a szerver között, és ábrázolják a készülék CPU-ját, memóriáját, GPU-ját és további komponenseit is.

A szabadalom nem tér ki bővebben a natív PS4 és PS5 címek használatára. Ám a támogatott felhőalapú játékfunkcióknak köszönhetően a PlayStation Portalhoz képest a játék sokkal érzékenyebb és élvezetesebb lehet az új eszközön. Ha hinni lehet a pletykáknak, az új eszköz fejlesztése nem érinti a jövőbeli PlayStation otthoni konzolokat, például a PS6-ot. Így a hagyományos otthoni konzolos játékot kedvelő rajongók a jövőben is számíthatnak rá. A pletykák és a kiszivárgott információk ráadásul arra utalnak, hogy a PS5 Pro 2024 végén jelenik meg.

Forrás: Patent.nweon.com

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu