A Blizzard „kölcsönadhatja” a Warcraftot más stúdióknak?!

A franchise Blizzard-féle igazgatója, John Hight azt szeretné, hogy a Warcraft „egy kicsit több” legyen, mint most.

 

 

A Warcraft-saga több formátumban is megjelent, ami néha már túlmutat a videójátékok határain. Sőt, sokan a Warcraft-filmet tartják a legjobb filmvászonra adaptált címnek. A Blizzard büszke arra, hogy ezt a kezdeményezéssel elérte. De vajon van-e esély arra, hogy az Overwatch tulajdonosai kölcsönadják IP-jüket más fejlesztőknek?

Igaz ugyan, hogy olyan cégek, mint a Riot Games már folyamodtak ehhez a stratégiához, hogy a League of Legends univerzumában játszódó új játékokat készítsenek (a stúdió számára már nem prioritásként kezelt tervek), de a Warcraft igazgatója úgy véli, hogy ez a lépés egy feltétellel lehetséges: ha megtalálják a tökéletes partnert.

John Hight, a Warcraft franchise igazgatója a Game Developers Conference alkalmából az IGN-nek adott interjúban fejtette ki a véleményét. „Természetesen nyitottak vagyunk olyan emberek felé, akik tényleg értik a dolgot, és nagyszerű elképzeléseik vannak arról, hogyan fejezzék ki a Warcraftot, és ha úgy érezzük, hogy esztétikailag képesek lesznek szöget ütni a fejükbe” – magyarázta. „Azt hiszem, ha megtaláljuk a megfelelő partnert, ha megtaláljuk a megfelelő helyzetet, különösen, ha olyan játékműfajt uralnak, amit mi nem, akkor szerintem ők lennének az ideális partnerek, akikkel együtt dolgozhatnánk, és nyitottak vagyunk erre, de ez még viszonylag új.”

Tény, hogy a Warcraft nagy népszerűségnek örvend. Ám ez nem akadályozza meg a készítőit abban, hogy tovább bővítsék az IP-t, hogy új felhasználókat ejtsenek rabul. „Nyitott vagyok rá, mert azt akarom, hogy a Warcraft egy kicsit több legyen, mint most, és azt sem akarom, hogy olyan gyorsan növekedjünk, hogy már ne tudjuk kiszolgálni azt a közönséget, ami van” – folytatja. „De úgy gondolom, hogy hasznos más cégekre támaszkodni, akik osztoznak a Warcraft iránti szeretetünkben, akiknek nagyszerű ötleteik vannak, akik osztoznak a minőségbe vetett hitünkben és képesek azt megvalósítani. De ez most valószínűleg elég szűk lista, nem igaz?”

 

Készíthet-e még a Blizzard újabb Warcraft-filmet?

 

Hight a videójátékok és a filmek közötti kapcsolatra is kitért. Valamint arra, hogy egyes alkotók hajlamosak a nagy produkciókban a rendezői széket elfoglalni. „Ha találunk olyan tehetségeket más területeken, akik elkötelezettek a média iránt, és akik osztoznak a Warcraft iránti szeretetben és szenvedélyben, természetesen.”

„Azt hiszem, sajnos néhány kollégám beleszeretett a filmkészítés gondolatába, és kihasználva a lehetőséget, hogy az IP-t birtokolhatják vagy irányíthatják, belekerülhetnek a film világába.”

„De annyi szakember van, aki már annyi éve csinálja ezt, [és] több tucat, ha nem több száz filmet lehetne sokkal jobban kivitelezni. Nem engednék be valakit, aki csak filmeket készít, hogy megpróbáljon egy olyan játékot készíteni, mint a Warcraft, igaz? Szóval szerintem az ilyen partnerségek megtalálása a helyes megközelítés” – zárja a profi.

Forrás: es.ign.com

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu