World of Warcraft: van, ami egyáltalán nem változott húsz év alatt!

A Blizzard Entertainment MMO-ja már két évtizede fut és köti le egyesek idejét akár hosszú hetekre, de lassan már az Egyesült Államokban is felnőtt kort fog elérni (arrafelé ez 21 év), és ennek ellenére egy bizonyos eleme egyszer sem változott a megjelenése óta!

 

Ami akkoriban még jelentősebb volt, ma már lassan elhanyagolhatónak tekinthető. Ez a World of Warcraft előfizetői díja. A kezdetekkor és most is 15 dollár havonta. Hiába volt azóta hatalmas infláció, a Blizzard egyszer sem emelt az előfizetés díján, így ma már sokkal könnyebben össze lehet szedni a kb. 6 ezer forintot, amivel értelemszerűen nagyobb közönség számára is elérhető a veterán, de még ma is folytatólagosan bővített MMO.

John Hight, a Warcraft senior alelnöke és általános igazgatója a GDC-n (Game Developers Conference) interjút adott a PCGamernek, és elárulta, hogy miért nem óhajtanak egy centet sem emelni a World of Warcraft havidíján: „Tegnap óta három játékot játszhatsz ugyanazon előfizetés keretében, amelynek ára több mint 20 éve nem változott. Nesze neked, infláció! A viták során időről időre felmerül az áremelés. Elég büszke vagyok arra, hogy meg tudtuk tartani ezt az árszintet. Inkább legyen egy nagy, egészséges, boldog közönségem, minthogy azt kockáztassam, hogy a közönség csökken, de az előfizetés [díja] emelkedik.

Az előfizetéses modellben az a csodálatos, hogy megduplázhatjuk a játékmenetet. Nem kell semmilyen eszközt létrehoznunk, hogy megpróbáljuk rávenni az embereket arra, hogy elkötelezzék magukat, és további pénzt adjanak nekünk, vagy feloldjanak dolgokat, mindenki hozzáférhet mindenhez. Vannak olyan részei a játéknak, amelyekkel a játékosok kis százaléka foglalkozik rendszeresen, de ők folyamatosan foglalkoznak vele. Imádják. És úgy gondolom, hogy ez a sokszínűség növeli a játékosbázis sokszínűségét, és ez a sokszínűség, amikor összehozod az embereket, különösen a céhekben és a közösségekben, teszi különlegessé a játékot,” mondta Hight.

A WoW Tokenekkel játékbeli pénznemet kapunk, és helyi árazás is van (az Egyesült Államok és az Egyesült Királyság területén változatlan az ár), de a Blizzard igyekszik mindent kordában tartani. Az előfizetéssel a WoW, a WoW Classic, a Season of Discovery, és egy korlátozott ideig elérhető battle royale módot kapjuk. A Dragonflight kieg 30 dollár (~12 ezer forint), amit a The War Within le fog váltani az év során (a megjelenésekor; ez már 50 dollár/~20 ezer forint lesz).

Példát vehetnének mások is tőle.

Forrás: PCGamer

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu