Komoly győzelmet aratott Matt Reeves Batman-filmje!

MOZI HÍREK – A Warner Bros. és Matt Reeves most felmentést kapott az ellenük felhozott plágiumvádak alól a 2022-es Batman forgatókönyve miatt.

 

 

Nem a folytatás elkészítésének késése az egyetlen konfliktus a legfrissebb Batman mozi körül. A Matt Reeves által rendezett 2022-es filmet nemrég plágiummal vádolták. Ám egy bíró most a rendező és a Warner Bros. Entertainment javára döntött. A Robert Pattinson főszereplésével készült film a DC egyik legnagyobb sikere volt a mozivásznon az elmúlt években. Olyannyira, hogy sikerült túlélnie a rebootot, amit most James Gunn hajt végre.

A film, amely olyan klasszikus thrillerek előtt tiszteleg, mint a Hetedik és a Zodiákus, nagy tetszést aratott a rajongók körében, mivel a Sötét Lovag nyomozói képességeit tárta fel.

A történetet, vagy legalábbis annak feltételezett eredetiségét azonban nem mindenki fogadta kedvezően. Néhány hónappal a mozikban való debütálása után a stúdiót plágiummal vádolta meg Christopher Wozniak, a DC egyik képregényrajzolója és -írója. Szerinte Reeves és a Warner szóról szóra lemásolta „A végső rejtély” című művét. A stúdió és a rendező szerencséjére Paul Engelmayer amerikai kerületi bíró most a javukra döntött, és elutasította Wozniak vádjait.

A bíró szerint a két történet között nincsenek riasztó hasonlóságok. A film csupán egy újabb adaptációja a karakter kalandjainak (a Reuters után), és hogy a cselekmény, amelyben a nyomozók egy mindig egy lépéssel előttük járó gyilkost/bűnözőt üldöznek, túlságosan is általános ahhoz, hogy a vádaknak helyt adjanak.

Sőt, a bíró magát Wozniakot is megvádolta a DC/WB szerzői jogainak megsértésével:

„A történet a Batman karakter és az azt körülvevő védett elemek használata a szerzői jogok egyértelmű és kirívó megsértése”.

 

Mire számíthatunk Matt Reeves Batman filmjének 2. részétől?

 

A The Batman Part Two egyike azon filmeknek, amelyeket a Hollywoodot 2023-ban szüneteltető sztrájkok érintettek. A film eredetileg 2025 októberében került volna a mozikba. Ám most egy teljes évet csúszott. Így Reevesnek lesz ideje dolgozni a forgatókönyvön, és jobban összekapcsolni azt A Pingvin című minisorozattal, amelynek premierje idén lesz a Maxon.

A folytatás cselekményének részleteit ezért nehéz kitalálni, bár azt tudni, hogy Barry Keoghan visszatér Joker szerepében, bár ez nem jelenti azt, hogy ő lesz a főgonosz.

Bizonyára lesz egy új ellenség, akivel Batmannek szembe kell néznie. Az első filmben láthattuk, ahogy Bruce Wayne megteszi első lépéseit, hogy Gotham City hősévé váljon. Így a második részben már egy érettebb karaktert láthatunk, aki fontos leckéket tanult. Bizonyára több időt fogunk tölteni a kastélyán kívül is, miközben továbbra is az árnyékban harcol a bűnözés ellen.

A Pingvin elég sok utalást hagyott arra, hogy Reeves mit fog bemutatni A Batman második részében. Még az is lehet, hogy Robert Pattinson meglepetésszerűen megjelenik a sorozatban, még ha csak egy epizódban vagy egy rövid jelenetben is.

Forrás: Reuters

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu