Hivatalos: Denis Villeneuve leforgatja a Dűne 3-at!

MOZI HÍREK – A rendező megvalósíthatja álmát, elkészítheti Frank Herbert A Dűne messiása című folytatás-regényének adaptációját is.

 

 

Néha az álmok valóra válnak. Ez Paul Atreidesre éppúgy igaz, mint Denis Villeneuve-re, aki most elkészítheti a Dűne 3-at! A Legendary csütörtökön erősítette meg, hogy jelenleg a Frank Herbert eredeti regényein alapuló sci-fi franchise harmadik filmjének fejlesztésén dolgoznak. Villeneuve-vel tárgyalásokat folytatnak Annie Jacobsen Nuclear War: A Scenario című non-fiction könyvének adaptálásáról is, ami utána következik.

Villeneuve először 2021-ben mondta, hogy mindvégig az volt a célja, hogy három Dűne-filmet készítsen: a Dűne: Második rész befejezte Frank Herbert eredeti, 1965-ös sci-fi regényének adaptációját, de Herbert öt folytatást írt 1986-os halála előtt (fia, Brian Herbert és Kevin J. Anderson azóta számos további könyvvel bővítette a franchise-t).

Herbert első folytatását, az 1969-es A Dűne messiása című könyvet akarja feldolgozni Villeneuve a sorozat harmadik filmjéhez.

„Mindig is három filmet képzeltem el” – mondta akkor Villeneuve az EW-nek. „Nem arról van szó, hogy franchise-t akarok csinálni, de ez a Dűne, és a Dűne egy hatalmas történet. Ahhoz, hogy tisztelegni tudjunk előtte, szerintem legalább három filmre lenne szükség. Ez lenne az álom. Paul Atreides-t és a teljes ívét követni jó lenne”.

 

 

MOZI HÍREK - Denis Villeneuve epikus folytatásával kapcsolatban nagyok voltak az elvárások, de a legújabb Dűne 2 trailer alapján úgy néz ki, hogy a rajongók azt a könyvadaptációt kapják, amire oly régóta vártak. Dűne 3. Dune 3.

 

 

Miért fontos, hogy elkészüljön a Dűne 3?

 

Paul története még nem ért véget. Sőt, még csak most kezd kibontakozni! A Dűne messiása néhány évvel a Dűne vége után veszi fel a fonalat, amikor Paul még hatalmasabb, mint korábban. Ám most egy titokzatos összeesküvés fenyegeti. A történet olyan új intergalaktikus frakciókat mutat be, mint a Tleilaxu, fejlett biológusok, akik kifejlesztették a klónozási technológiát, és „Face Dancer”-nek nevezett alakváltó kémeket alkalmaznak.

Lehet, hogy itt láthatjuk Villeneuve értelmezését a Navigátor Céh navigátorairól is, akik a fűszermelasz segítségével intenzív mutáció árán irányítják az űrhajók csillagközi útvonalait.

A céhbeli navigátorok David Lynch Dűne című filmjében is hangsúlyosan szerepeltek. Ám az új filmekben még nem tűntek fel. Egyikük fontos szerepet játszik A Dűne messiás eseményeiben.

A Dűne 3-ban fontos szerepeket kapnak azok a karakterek is, akikkel a nézők csak a Második részben találkoztak. Például Irulan hercegnő (Florence Pugh) és Paul húga, Alia (Anya Taylor-Joy). Emellett folytatódik a Chani (Zendaya) és az Atreides-ház közötti növekvő kiábrándulás története is.

Forrás: Deadline, EW

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu