Végleg lehúzhatja a rolót az Apex Legends?!

Az Insider Gaming értesülései szerint kereken ötven (!) Apex Legends munkatárs – főleg a minőség-ellenőrzés területéről – nem folytatja, mivel lejárt a szerződésük, és az EA nem fogja megújítani…

 

 

A rossz hírek egyre csak gyűlnek az Apex Legends számára. A közösség már hónapok óta elégedetlenkedik a battle royale játék körüli legújabb problémák miatt. Pár nappal ezelőtt felhívtuk a figyelmet arra, hogy az EA az egyik frissítéssel teljesen tönkretette az Apex Legends játékot, amit napokkal később már javítottak is.

Ma azonban egy újabb rossz hírt kaptunk, ami nem érinti közvetlenül a címet, viszont érinti azokat, akik a hibák felkutatásával és a Respawn lövöldéjének megfelelő működésével foglalkoznak.

Az Insider Gaming arról számolt be, hogy az EA bezárja az Apex Legends minőség-ellenőrzésére összpontosító brit stúdiót. Körülbelül 50 dolgozót foglalkoztattak. Ám tegnap volt egy megbeszélésük, ahol bejelentették, hogy nem hosszabbítják meg a szerződésüket. Ez a döntés különösen egy okból furcsa, mégpedig azért, mert az EA nem szólt a projektvezetőknek. Így ők is ezen a megbeszélésen tudták meg.

Eléggé radar alatt repültek, de ez a csapat még 2022-ben jött létre, és a 16. szezon óta a free to play minőség-ellenőrzéséért volt felelős. A döntés oka egy „üzleti átszervezés”. Nincs mögötte semmilyen, az alkalmazottak teljesítményével kapcsolatos ok. Sőt, a csapat állítólag jól teljesített. Minden belső célt elértek. Úgy tűnik, ez az átszervezés különálló a január végén kezdődött átszervezéstől, amelynek során 670 alkalmazottat bocsátottak el.

 

Az EA bezárja a minőség-ellenőrzésre összpontosító Apex Legends stúdiót

 

A döntés meglepetésként érte a tagokat. „Úgy tűnt, minden a normális kerékvágásban halad, készen álltunk arra, hogy nekivágjunk az Apex következő évi terveinek” – mondta az egyik munkatárs. Tegyük hozzá, alig egy évvel ezelőtt ugyanezen az osztályon több száz dolgozót bocsátottak el. Lehetséges, hogy ez lesz a játék teljes leállítása felé tett első lépés…

Forrás: Insider Gaming

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu