The Witcher 4. évad – íme minden, amit tudni lehet a Netflix-sorozat folytatásáról!

MOZI HÍREK – Geralt, Ciri és Yennefer története a végéhez közeledik, de még sok meglepetést tartogathat a Witcher 4. évada…

 

 

Nem sokan bíztak abban, hogy a The Witcher – magyar címén A Vaják – sorozatnak lesz negyedik évada a harmadik etap nézőszámának visszaesése és Henry Cavill távozása után. Ám a Netflix nem akar lemondani a fantasyre tett nagy fogadásáról. Úgy tűik, már forgatják a The Witcher 4. évadát! Ráadásul azt is megerősítették, hogy a sorozatnak lesz egy ötödik adag epizódja is. Mi most maradunk a negyedik évadnál, hogy elmondjunk mindent, amit a történetéről, a lehetséges premierdátumáról, a szereplőkkel kapcsolatos hírekről stb. tudunk. Riviai Geraltról, Ciriről és Yenneferről már sok mindent elárul a Netflix.

 

Először is, mikorra várható a negyedik évad?!

 

A The Witcher negyedik évadának egyelőre nincs premierdátuma. Az előző részek gyártási ütemtervei alapján azonban arra számíthatunk, hogy a sorozat 2025 késő tavasza és kora nyara között érkezik. Tehát, két évvel a harmadik évad után.

 

 

The Witcher 4. évad / The Witcher Season 4 / Witcher saison 4

 

 

Mi lesz a Witcher 4. évadának szinopszisa?

 

A Netflix már megosztotta a történet első teaserét, amely pontosítja, hogy a 3. évadot lezáró, sokkoló, kontinenst megváltoztató események után az új évadban Geralt, Yennefer és Ciri visszatérnek, és különválva járják be a háború sújtotta kontinenst, szembeszállva annak számos szörnyűségével. „Ha sikerül felkarolniuk és vezetniük a különcök csoportjait, amelyekbe belekerülnek, akkor van esélyük túlélni a tűzkeresztséget és újra egymásra találni” – teszik hozzá.

A fantasy-sorozat negyedik és ötödik évada Andrzej Sapkowski három hátralévő könyvét dolgozza fel: ezek a Tűzkeresztség, a Fecske-torony és A tó úrnője.

Azt nem tudni, hogyan osztják majd fel a cselekményüket. Arról sem esett szó, hogy nagyobb szabadsággal kezelik-e a forrásanyagot, vagy igyekeznek hűek maradni hozzá.

 

 

The Witcher 4. évad / The Witcher Season 4 / Witcher saison 4

 

 

Mi a helyzet a színészekkel?

 

A The Witchertől évadról évadra mindig is kaptunk újdonságokat. Ám a legfrissebb etap nagy változással érkezik. Három évad után Henry Cavill nem alakítja többé Geralt of Rivia-t. Ezentúl Liam Hemsworth lesz az, aki beöltözik a szörnyvadász bőrébe. A Netflix fantasy-siker többi állandó szereplője, Freya Allan (Ciri), Anya Chalotra (Yennefer) és Joey Batey (Jaskier) természetesen visszatérnek. Arról, hogy Henry Cavill miért nem játszik a szerepben, már sok minden elhangzott.

A pletykák szerint erős nézeteltérések vannak a brit színész és a Netflix között, de arról is találgatások vannak, hogy az egykori Superman új szakmai kihívásokat szeretne vállalni.

Akárhogy is van, a rajongók aláírásgyűjtéssel fogadták a hírt, amelyben a sztár visszatérését és a produkció forgatókönyvíróinak lecserélését követelik. Jelenleg a Hegylakó rebootján dolgozik, így hamarosan újra kardot forgatva láthatjuk őt. A már beharangozott Warhammer-projektekről nem is beszélve…

 

 

The Witcher 4. évad / The Witcher Season 4 / Witcher saison 4

 

 

Számíthatunk új szereplőkre?

 

Egyelőre csak egy szerződtetést erősítettek meg, mégpedig Laurence Fishburne-ét, aki Regis, egy titokzatos múltú karakter szerepében tűnik fel. A CD Projekt RED ünnepelt videójátékainak rajongói valószínűleg jól ismerik…

Ami a produkciós csapatot illeti, a The Witcher negyedik évadában ismét Lauren Schmidt Hissrich lesz a showrunner, így számíthatunk a sorozat állandó íróinak és rendezőinek visszatérésére.

A fantasy-sorozat alkotója azt ígéri ezzel az utolsó előtti évaddal, hogy epikus és kielégítő lezárást ad Andrzej Sapkowski könyveinek. Az új epizódok forgatása április vége óta tart.

Miközben a The Witcher 4. évadát forgatják, Lauren Schmidt Hissrich csapata már az ötödik és egyben utolsó évad tervezésén dolgozik. Egyes források azt állítják, hogy ez lehet a következő forgatás.

Forrás: Collider, GamesRadar+

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu