Az Xbox is beléphet a virtuális valóság piacára?!

TECH HÍREK – A Meta megnyitotta Horizon OS nevű operációs rendszerét más gyártók, köztük az Xbox, a Levovo és az Asus előtt.

 

 

Ma még csak néhány márka van, amelyik teljes mértékben belépett a virtuális valóság szektorába. Azt azonban már jó pár hónapja tudjuk, hogy az Xbox kizárta, hogy belépjen egy olyan piacra, amelyet a PlayStation, a Meta és az Apple ural. A Microsoft egyértelművé tette, hogy akkor lépne, ha a VR népszerűsége jelentősen megnőne. Lehet, hogy itt még nem tartunk, ám mostantól lesz egy saját kis piaci rése, ahol Xbox headseteket láthatunk majd a kínálatban.

Kiderült, hogy a Microsoft és a Meta összefogott, hogy „ismét együtt dolgozzanak egy limitált kiadású, Xbox-ihlette Meta Quest megalkotásán” – írja a cég a hivatalos honlapján.

Korábban megjegyzik, hogy a két vállalat „tavaly összefogott, hogy az Xbox Cloud Gaming (béta) a Meta Questhez kerüljön, lehetővé téve az embereknek, hogy Xbox-játékokat játsszanak egy nagy 2D-s virtuális képernyőn a kevert valóságban”.

Emellett a Meta bejelentette, hogy megnyitja a „Meta Horizon OS” nevű operációs rendszerét. Méghozzá nem csak a rendmondiaké, hanem más márkák, köztük a Lenovo és az Asus számára is. Mindegyiküknek lesznek „korlátozott kiadásai különböző felhasználási módokkal”. Mark Zuckerberg számos részletet közölt egy Instagram-posztban, ahol azt írja, hogy ez az együttműködés többek között „egy olyan verzió lehet, amely dobozból Xbox kontrollerekkel és Game Pass-szal érkezik, így azonnal elkezdhetsz játszani egy nagy képernyőn, bárhol is vagy”.

 

Meta Horizon OS, egy nyitottabb operációs rendszer az Xbox számára

 

A vállalat világossá akarta tenni, hogy a Meta Horizon OS egy nyitottabb rendszer lesz. Az új rendszer továbbra is „több választási lehetőséget biztosít majd az alkalmazások elérésében”. A Meta szerint „a Meta Horizon OS-en számos módon lehet hozzáférni a nagyszerű tartalmakhoz.” Többek között „olyan népszerű játékszolgáltatásokhoz is, mint az Xbox Game Pass Ultimate, vagy a Steam”. A Google Play 2D-t is meghívták az OS-re. Itt „ugyanolyan gazdasági modell szerint működhet majd, mint más platformokon”.

Forrás: Meta, Instagram

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."