Kiszivároghattak a Meta Quest 3S specifikációi – vajon mit tud a „Lite” verzió?!

TECH HÍREK – A Meta Quest 3s „Lite” funkciói csalódást okozhatnak a VR-rajongóknak, akik jelentős fejlesztéseket várnak a Quest 3-hoz képest…

 

 

Azok a VR-rajongók, akik már nagyon várták a Meta Quest 3s „Lite” pletykált megjelenését, csalódhatnak a tervezési döntések némelyikében. Új információk szivárogtak ki a Meta/Facebook közelgő headsetjével kapcsolatban. Ezekből kiderült, hogy a headset hogyan fog kiemelkedni a Meta Quest 2 és 3 közül.

A Meta jelenleg nagyrészt vezeti a virtuális valóság eszközök mezőnyét. Az olyan eszközök rajongói, mint a Valve Index, csalódtak néhány régebbi VR-készülék folytatásának hiánya miatt. Közben a Meta több új headset dizájnnal viharzott előre, beleértve mindhárom standard Meta Quest headsetet és a Meta Quest Pro-t is.

Míg a Meta nehezen tudott profitot termelni a törekvéseiből, az önálló VR-headsetek elég népszerűvé váltak ahhoz, hogy a Steam VR-headsetek közül a felhasználók által választott legjobbak közé emelkedjenek.

Most a Meta Quest 3s „Lite”-ra vonatkozó technikai részletek szivárogtak ki a Lunayian jóvoltából. (Lásd a lenti tweet-et!) Ám az eszközsorozat rajongói csalódottak lehetnek. Sokan azt várták, hogy az új Meta Quest lefarag néhány olyan funkciót, ami a Quest 3-at kiemelte. Azonban a kiszivárgott dizájnválasztások alapján sokan inkább a Quest 3s-t a Meta Quest 2 új iterációjának tartják…

 

Miben hasonlít a Meta Quest 3s a Meta Quest 2 és 3 modellekhez?

 

Kezdjük azzal, hogy a Meta Quest 3s és az eredeti Meta Quest 3 ugyanazzal a processzorral rendelkezik majd. Ez a Qualcomm Snapdragon XR2 Gen 2. A frissítési frekvencia nagyjából azonosnak tűnik a két headset között. Az új készülék 90Hz/120Hz-es frekvenciával, teljes színátmenetes kamerákkal bír. Viszont ugyanazokat a Touch Plus vezérlőket használja majd, mint a Meta Quest 3. A többi sajátosság azonban sokkal közelebb áll a Meta Quest 2-höz.

A kiszivárgás szerint a Meta Quest 3s lencséinek felbontása az eredeti Meta Quest 3-hoz képest csökken, 2064×2208-ról 1832×1920-ra.

A Meta Quest 3 pancake lencséit fresnel lencsékre cserélik. Az IPD beállítása három különböző beállításnál lesz rögzítve, a Meta Quest 3 teljesen állítható változata helyett. Míg a Quest 3 rendelkezik a készülék távolságának manuális beállítására szolgáló módszerrel, hogy a szemüveges felhasználók számára helyet biztosítson, az új verzió visszatér a Meta Quest 2-höz hasonlóan egy távtartó használatához.

Jelenleg még nincs ismert ára a bevezetésnek, bár a spekulációk a sorozat korábbi kiadásai alapján 199 és 299 dollár között (kb. 72 000 – 107 000 Ft között) mozognak. A VR-rajongóknak szem előtt kell tartaniuk, hogy ezeket a specifikációkat a Meta még nem erősítette meg. Azonban úgy hangzik, mintha az új eszköz inkább a 2 és 3 közötti középutat szolgálná, minthogy a Meta Quest 3 legjobb elemeit másolná.

Forrás: X

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu